Puijo puhkoi APV:n ulkokentän täyteen reikiä

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue jatkoi tehokasta sisäpeliään keskiviikkona. Puijon pesäpallostadionilla vastaan asettunut vierasjoukkue Alavuden Peli-Veikot oli täysin vailla mahdollisuuksia Puijon tehokkaiden lyöntien vuoksi. Ottelu päättyi kotijoukkueen puhtaaseen kolmen pisteen voittoon numeroin 2-0 (7-4, 16-0).

Voittonsa ansiosta Puijo nousi sarjan kärkeen tasapistein Oulun Lipon kanssa. Lipolla on kuitenkin pelattuna yksi ottelu Puijoa vähemmän.

Loppukesää ajatellen lupauksia antoi, että Puijon joukkueesta mailan varressa onnistui käytännössä koko joukkue. Kahdestatoista pelaajasta ilman lyötyjä juoksuja jäi vain kaksi.

Ottelun ykköstähdeksi nousi mies, jonka sisäpelirooli on yleensä ollut melko pieni. Numerolla yhdeksän pelaava Valtteri Pirinen löi kunnarin ja viisi tavallista juoksua. Toinenkin kunnari jäi vain muutaman metrin päähän.

Etenkin Pirisen toisella jaksolla kakkosjatkeelle pudonnut lyönti oli upea. Seeti Surakka ja Nestori Moisio juoksivat kotiin ja Pirinen itse kiersi kunniaa.

Ottelun jälkeen Puijon ykköspalkittu Pirinen vitsaili, että aikaisempia kausia katsellen lyödyt juoksut taitavat nyt olla tässä. Todennäköisesti kuitenkaan eivät ole, sen verran mallikkaasti Pirinen keskiviikkona pelasi.

Mainiosti onnistui mailan varressa myös Alavudella neljä edelliskautta pelannut Joonas Riikilä, joka löi neljä juoksua. Toisen jakson aloittavalla Riikilä saman lyöntivuoron aikana kahdella eri lyönnillä kotiutti Misa Märsylän ja Miro Kähkösen.  Riikilä palkittiin Puijon kakkospalkinnolla.

Illan toisen kunnarin Puijolle pamautti Kähkönen, hänkin kakkosjatkeelta. Kähkönen toi ottelussa neljä juoksua.

Ykköspesiksen kotiuttajatilastoa vankasti johtava Mikko Lukkari kotiutti nyt kolme kertaa.

Ottelu alkoi Puijon kannalta nihkeästi. Sisällä aloittanut Alavus pääsi juoksun johtoon kolmen räpylävirheen vuoksi. Puijo ratkaisi kuitenkin jaksovoiton toisen vuoroparin tasoittavalla lyömällä kuusi juoksua.

Puijon räpylävirheet jäivätkin ottelun alkuun. Läpi ottelun Puijon ulkokenttä piti hyvin, mistä kertoo hyvin se, että Alavus toisella jaksolla jäi nollille.

Kotijoukkueen kannattajille ylimääräisiä sydämentykytyksiä tuli ensimmäisen jakson ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kuin Lukkari kumautti pallon suoraan ykköspesällä olleen Riikilän jalkaan. Riikilä kuitenkin pystyi pelaamaan pelin loppuun, eikä vahinko ainakaan miehen etenemisnopeudessa tai ulkokentällä näkynyt.

Seuraavan ottelunsa Puijo pelaa sunnuntaina Haapajärvellä. Seuraava kotiottelu on 13. kesäkuuta, kun Kuopioon saapuu Oulun Lippo.

Teksti: Mauri Liukkonen
Kuva: Saimi Airaksinen