Puijottarien tuplaviikonlopusta käteen jäi nolla pistettä

Puijottaret matkasi viime viikonloppuna vieraskiertueelle länteen, kun lauantaina vastaan asettui Jalasjärven Jalas ja sunnuntaina joukkue matkasi Vaasan Mailattarien vieraaksi. Pisteet jäivät tältä vieraskiertueelta kuitenkin saamatta.

Jalas vei tiukan hellepelin jälkeen pisteet

Lauantaina Puijottaret kohtasi vieraskentällä Jalasjärven Jalaksen, jota vastaan Puijottaret pelasi kahta viikkoa aiemmin kotikentällä. Jalas haki Kuopiosta pisteet nimiinsä ja myös kotikentällään Jalasjärvellä pisteet jäivät Puijottarien osalta saamatta.

Puijottaret lähti hyökkäämään otteluun agressiivisesti, kun ottelussa ensimmäisenä lyömään tullut Emilia Helminen karkasi Jalasjärven lukkari Emmi Peltolan tolppasyötöstä suoraan ykköspesälle lyömättä palloon. Tämä laittoi lukkari Peltolan varpailleen heti ottelun alussa ja tapahtuneen seurauksena Peltolan hurjaa tolppasyöttöä ei nähty ottelussa yhtä moneen otteeseen kuin Kuopiossa pelatussa ottelussa. Ensimmäinen sisävuoro sujui vierailijoiden osalta muutenkin mallikkaasti, kun Puijottaret takoi ensimmäiseen sisävuoroon kaksi juoksua Salla Vertasen ja Siiri Pulkkisen toimesta.

Jalasjärvi pääsi kuitenkin omassa tasoittavassa sisävuorossaan kuskin paikalle. Maria Sveholm löi saumalyönnillään ensin Laura Nurmelan kotiin, jonka jälkeen Anna-Ester Mäkelä onnistui kotiuttamisessa kahteen otteeseen peräjälkeen ja Jalasjärvi siirtyi johtoon.

Jalasjärvi piti johtoaseman ensimmäisen jakson loppuun saakka. Kotijoukkueen vahva ulkopelaaminen hyydytti vierailijoiden hyökkäysyritykset, eikä Puijottaret saanut ensimmäisellä jaksolla kahta juoksua enempää aikaan. Kun Jalasjärvi onnistui kolmannen lopettavalla juoksujen teossa kahteen otteeseen, ensin Vilma Isokankaan lyönnistä ja sitten harhaheiton seurauksena, päättyi ensimmäinen jakso lukemiin 5-2.

Jalasjärven helle kuritti molempia joukkueita ja se näkyi pienoisena väsymyksenä ulkopelissä. Lisäksi kantava lyöntikeli laittoi toisella jaksolla sisäpelin ilotulituksen käyntiin. Ensimmäisessä vuoroparissa Jalasjärvi sai Kiia Jauhiaisen lyömänä yhden juoksun aikaan ja Puijottaret jätettiin nopean sisävuoron päätteeksi nollille. Hirmuvireeseen yltynyt Anna-Ester Mäkelä näytti toisessa vuoroparissa lyöntiosaamistaan näpäyttämällä ajotilanteessa ensimmäisellä lyönnillään Jonna Latvalan kotiin. Toisella lyönnillään Mäkelä pamautti pallon kakkoskulmauksesta läpi ja tuloksena kaksi juoksua.

Puijottaret lähti toisen vuoroparin tasoittavalle neljän juoksun takaa-ajoasemasta, mutta vuoroparin päätteksi eroa oli ainoastaan yksi juoksu. Viimeisenä lyöjänä lyömään tullut Siiri Pulkkinen pamautti ensimmäisellä lyönnillään pallon merkistä kolmossaumaan ja viimeisellään kolmosjatkeelle. Tästä seurauksena kaksi juoksua. Uusi lyöntikierros poiki vuoron kolmannen juoksun, kun Sara Kujanen kotiutti Aino Monosen.

Jalasjärvi ei saanut omassa kolmannessa sisävuorossaan juoksuja aikaan, kun taas Puijottaret nousi rinnalle ja ohi. Rebecca Penttinen kotiutti ensin Anni Ollikaisen, jonka jälkeen Sara Kujanen löi Iiris Huotarin kotiin.

Toisen jakson viimeiseen vuoropariin lähdettiin Puijottarien 4-5 johdosssa ja pitkään näytti siltä, että vierailijat harjaavat toisen jakson nimiinsä. Jalasjärven rynnistys alkoi, kun taululla komeili kaksi paloa ja kovassa paikassa kovat ratkaisut käänsivät ottelun kotijoukkueelle.

Maria Sveholm puhkaisi ensin komealla lyönnillään takakentän ja tästä tilanteesta syntyi kaksi juoksua. Tämän jälkeen Jonna Latvala löi pallon kakkosrajasta maisemaan ja kiersi kunniaa tyhjään kenttään. Anna-Ester Mäkelä puolestaan puhkaisi kakkosluukun ja tästä syntyi kaksi juoksua. Hurjassa vireessä esiintynyt Mäkelä onnistui juoksujen mättämisessä lauantaina peräti seitsemän kertaa. Puijottaret löi omalla tasoittavalla sisävuorollaan Emilia Helmisen ja Anni Ollikaisen toimesta kavennusjuoksut, mutta kiri ei kantanut loppuun asti. Näin ollen toisen jakson ja samalla koko ottelun voitto Jalasjärvelle.

Kylmää kyytiä Vaasassa

Viikonlopun toinen kohtaaminen Vaasassa oli kotijoukkue Vaasan Mailattarien näytöstä. Mailattaret otti tukevan johtopaikan itselleen heti ensimmäisessä sisävuorossa. Vaasan ensimmäinen juoksu syntyi harhaheiton seurauksena, jonka jälkeen Elli Mertaniemi löi pallon kakkoskulmauksesta läpi kahden juoksun arvoisesti. Seuraavaksi Julia Karlsson kotiutti Mertaniemen lyötyään pallon keskelle väliin.

Toisessa vuoroparissa Vaasa kasvatti johtoaan viiteen juoksuun Rilla Mehtätalon lyönnistä. Puijottarien sisäpelaaminen ei päässyt lentoon sunnuntain kamppailussa Vaasan pidettyä ulkopelinsä tiiviinä. Anni Ollikainen avasi kuitenkin Puijottarien juoksutilin lyötyään pallon merkistä väliin vierailijoiden toisessa sisävuorossa.

Vaasa jatkoi kuitenkin omaa sisäpelinsä hurmostaan. Julianna Peltoniemi kotiutti kolmannessa vuoroparissa Petra Äkkisen sekä Elli Mertaniemen läpilyönti ja 1+2 juoksua neljännessä sisävuorossa ratkaisivat ensimmäisen jakson lopullisesti Vaasalle. Mailattarien kymmenes juoksu syntyi harhaheiton seurauksena ja Siiri Pulkkisen kavennusjuoksun jälkeen ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 10-2.

Toinen jakso alkoi Vaasan erinomaisella lyöntisuorituksella, kun Ada Karlsson löi ajolähtötilanteessa pallon takaa läpi. Tilanteesta syntyi kolme juoksua sekä kakkostilanne. Neljännen vaasalaisten juoksun löi Ellamaria Hutri, joka kotiutti läpilyöneen Karlssonin. Seuraavaksi läpilyönnistä vastasi Emma Hudd, joka tyhjensi takapesät ja kiersi kunniaa. Vaasan lukkari Eerika Peltoniemi löi tämän jälkeen Huddin kotiin. Harhaheiton seurauksena syntynyt juoksu sinetöi ensimmäisen vuoroparin 9-0 lukemiin.

Kotijoukkue katkaisi Puijottarien selkärangan jo ensimmäisessä vuoroparissa ja ottelun loppu oli ainoastaan selviytymistaistelua. Vierailijat haastoivat omassa sisäpelissään Vaasaa kovasti, mutta kotijoukkue Vaasa ei päästänyt räpylästä ainuttakaan virhettä ja näin ollen Puijottaret jätettiin toisella jaksolla ilman juoksuja.

Vaasa iski ensimmäisen hurjan sisävuoron lisäksi taululle vielä neljä juoksua ja näin ollen vei ottelun toisen jakson nimiinsä murskalukemin 13-0. Kolme pistettä Vaasan Mailattarille ja Puijottarille käsiin viikonlopun tuplareissulta jäi pyöreät nolla pistettä.

Kauden viimeinen kotiottelu sunnuntaina

Puijottarien haaveet jatkopeleistä ovat karanneet ennen kauden kahta viimeistä ottelua. Puijottaret kohtaa sunnuntaina kotistadionilla Lappajärven Veikot ja ensi viikon torstaina kausi paketoidaan Kajaanin Pallokerhon vieraana. Ennen viikonlopun kierroksia Puijottaret on Ykköspesiksen Pohjoislohkon sijalla seitsemän. Lappajärvi on sarjataulukossa tasapisteissä Puijottarien kanssa, mutta pitää lohkon perää vähemmällä kolmen pisteen voittojen määrällä. Panosta kahdessa viimeisessä ottelussa on kuitenkin vielä jäljellä, sillä Puijottarien sijoitus Pohjoislohkossa voi olla mikä tahansa sijojen 5.-8. välillä.

Joukkueet ovat kohdanneet alkukaudesta jo kertaalleen Lappajärvellä ja silloin monivaiheisen sekä juoksurikkaan ottelun jälkeen Puijottaret vei kolme pistettä nimiinsä. Silloinen voitto oli myös Puijottarien Ykköspesis-historian ensimmäinen. Tiukka ja mielenkiintoinen kamppailu on siis odotettavissa myös sunnuntaina.

Puijottarien ja Lappajärven välinen ottelu starttaa sunnuntaina Puijon pesäpallostadionilla klo 17. Ottelun yhteydessä järjestetään arpajaiset, joissa pääpalkintona on Nokian Renkaiden rengassarja (henkilö/-pakettiautoon max. 17″)! Lisäksi suuri määrä pienempiä palkintoja on jaossa! Tule paikan päälle kannustamaan Puijottaret voittoon ja osallistumaan arpajaisiin.

Teksti: Miska Peltoniemi

Kuva: Saimi Airaksinen