PuPe joutui tyytymään pisteeseen Vähässäkyrössä

Sarjan häntäpään Vähänkyrön Viesti aiheutti PuPelle kolmannen peräkkäisen tappion miesten Ykköspesiksessä. Kotiutustehojensa kanssa tuskaillut PuPe joutui kotimatkalle vain yksi piste mukanaan, kun Vähäkyrö kampesi voiton toisen kotiutuslyöntikilpailun kautta jaksoin 2-1 (2-3, 1-0, 1-1, 2-1).

Ottelun alku lupaili kuopiolaisille hyvää, kun Ismo Huotari yllätti Vähänkyrön kopparit kahden juoksun arvoisella läpilyönnillä.

Kotijoukkue Viesti piti kuitenkin kuopiolaiset ahtaalla jakson lopulla ja sillä olikin enemmän kotiutusyrityksiä (6-4). Vain mainio takatilanteen puolustaminen piti vieraat jaksovoitossa kiinni.

PuPen kolmannen, ja jakson voittojuoksuksi jääneen juoksun löi Roope Haapsalo kolmannessa vuorossa.

Toisella jaksolla PuPelle tarjottiin useampikin hyvä kotiutustilanne, mutta hyvät aihiot kaatuivat pariin kertaan estämisiin ja merkkivirheisiin. Etenkin PuPen väitetty estämistilanne nosti tunteita kuopiolaisleirissä ja palkittiinpa Ville Pietinen myös keltaisella kortilla tästä nujakasta.

PuPen tehot olivat muutenkin hukassa ja Vähäkyrölle riitti 1-0-jaksovoittoon vapaataipaleella saama juoksu toisessa vuorossa.

Supervuorossa isännät pääsivät johtoon kolmospesän harhaheiton seurauksena. Lassi Vuorela tasasi tilit kuitenkin tasoittavalla vuorolla ja peli eteni kauden ensimmäisen kohtaamisen tapaan kotiutuskisaan.

Ensimmäinen kierros tasattiin lukemin 1-1, mutta toisella kierroksella Vähäkyrölle riitti yksi Mika Joensuun lyömä välilyönti ottelun voittoon.

PuPen tilanne pudotuspeliviivan tuntumassa on entistä tiukempi ja äärimmäisen tärkeistä pisteistä pelataan tulevana lauantaina, kun vastassa Puijonlaaksossa on samoista sijoista kamppaileva Muhos. Peli alkaa klo 14.00. Ottelun jälkipelit pelataan perinteisellä Pesispaatilla, joka irtoaa Kuopion Matkustajasatamasta klo 19.00.