PuPe juhannustauolle tappioputken saattelemana

Puijon Pesis koki keskiviikkona kolmannen peräkkäisen tappionsa miesten Ykköspesiksessä. Ylivieskan Kuulan vieraana Suvannolla esiintyneet kuopiolaiset hallitsivat ottelua pitkään, mutta lopulta lähellä häämöttänyt voitto vaihtui supervuorotappioon 2-1 (1-5, 3-2, 4-1).

Avausjaksolla PuPe oli selkeästi isäntäjoukkue Kuulaa edellä. Ensimmäisen juoksun PuPe lahjoitti vielä harhaheitolla, mutta heti tasoittavallaan se kipusi 1-3-johtoon Ville Pietisen kahden juoksun läpilyönnillä ja Perttu Paakkolan näpäyksellä.

Muuten vahvasti pelannut ulkopeliryhmitys sai Ylivieskan kärkimiehet kuriin ja avausjakso kirjattiin lopulta vieraille 1-5.

Toisesta jaksosta muodostui tasainen vääntö. PuPe kävi kahdesti johdossa, mutta Kuula kampesi molemmilla kerroilla tasoihin. Ratkaisu venyi aina viimeiseen vuoroon asti, jossa PuPe jäi juoksuitta.

Ottelun voitossa PuPe oli kuitenkin jo vahvasti kiinni, mutta Kuula rakenteli kahdella palolla tilanteen ja Teemu Nivala paukutti viimeisellä lyönnillä pallon kolmossaumaan ja ottelu siirtyi supervuoroon.

Superista ei jäänyt kuopiolaisittain juurikaan muisteltavaa. Nivala, Tero Kivelä ja Tuomo Rautio löivät Ylivieskan 4-0-johtoon eikä PuPesta ollut enää vastaamaan kuin yhdellä kavennusjuoksulla. Näin ottelu Kuulalle jaksoin 2-1.

Juhannustauko tulee PuPelle hyvään saumaan, sillä alla on kolme peräkkäistä tappiota. Seuraavan kerran kuopiolaiset pelaavat vasta viikon päästä torstaina, jolloin se matkaa Jyväskylän Lohen vieraaksi.