PuPe raastoi voittoon vastoinkäymisistä huolimatta

Puijon Pesis nappasi kauden ensimmäisen vierasvoiton, kun se kaatoi Ulvilan Pesä-Veikot erikoisten vaiheiden jälkeen jaksoin 1-0 (4-3, 4-4). PuPe oli molemmilla jaksoilla lähes koko ajan takaa-ajajan roolissa, mutta sitkeästi taistelleet vieraat kampesivat voittoon vaaditut suoritukset. Yksi piste lipsahti liitolle, mutta kiven alla olleet vieraspisteet olivat maistuvat.
— Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen on oltava tyytyväinen, että voitto saatiin. Kyllä tästä taas melkoisen tarinan saisi kirjoitettua, PuPen pelinjohtaja Jaska Huttunen pyöritteli päätään pelin jälkeen.

Kuopiolaisten suunnitelmat alkoivat mennä täysin uusiksi jo alkulämmittelyissä, kun kopparin tontilla ollut Altti-Jussi Ronkainen sai pallon lyönnistä silmäkulmaansa ja joutui jättämään pelin kokonaan väliin. Huoltajana matkaan lähtenyt Juho Koivisto oli jo valmiina hyppäämään pelaavaan kokoonpanoon, mutta Ykköspesiksen lisenssiä ei saatu miehelle ajoissa, joten PuPe joutui peliin 11 miehellä.

Uusiutunut kokoonpano oli varsinkin jakson alkupuolella vielä hankaluuksissa ja Ulvila piti kuskin paikkaa pitkin jaksoa. PuPen lautasella Lassi Vuorela lipsautti kotijoukkueelle kaksi juoksua, mutta mies oli isossa roolissa jakson kääntämisessä kuopiolaisille. 3-1-tilanteesta viimeiseen sisävuoroon lähtenyt PuPe käynnisti kirin ykköspesisdebytantti Miro Kähkösen lyömällä juoksulla. Jatkoa seurasi, kun kuopiolaisten ykköspalkittu Iiro Nokkala painoi pallon merkistä väliin. Jakson ratkaisijaksi nousi Vuorela, jonka välilyönti siivitti Nokkalan kotiin. UPV sai vielä haastettua omalla tasoittavallaan, mutta PuPe kesti palottoman ajolähdön.

Toisella jaksolla UPV:n 2-1-johto kääntyi PuPen eduksi, kun Kähkönen kruunasi onnistuneen debyyttinsä kiertämällä kunnarin takakentän läpilyönnillä. Edellä kotiin kirmasi Teemu Huhtakangas ja PuPe johti 2-3. Johtoasemassa oli jälleen vastoinkäymisten vuoro, kun Waltteri Hämäläinen joutui sivuun kramppien takia. Näin Miro Kähkönen pääsi tekemään ensiesiintymisensä myös ulkokentällä.

Ulvila ei kuitenkaan antautunut tappioasemassa ja se otti uudestaan johdon kolmannen vuoron päätteeksi. PuPen ainoaksi kortiksi jäi omalla tasoittavallaan kahden palon ajolähtö, josta Veikka Keinänen löi pallon väliin ja kuopiolaisten voitto varmistui. Täysi pistepotti jäi haaveeksi, mutta kaksi maistuvaa pistettä kuitenkin.

Ottelut jatkuvat keskiviikkona 30.5., kun PuPen vieraaksi Puijonlaaksoon saapuu yksi ennakkosuosikeista, Manse PP Tampereelta.