PuPe selätti Kyrölän kirouksen – Laasosen maila jälleen kuumana

Puijon Pesis jatkoi voittojen tiellä Vähänkyrön Viestin vieraana. Perjantaina PuPe takoi kotikentällään Vähäkyröä vastaan rumat lukemat, mutta sunnuntaina Kyrölässä meno oli hiukan tahmeampaa. Kahden pisteen voitto irtosi kuitenkin jaksoin 0–1 (0–0, 1–5) ja PuPe sai vihdoin napattua voiton Vähänkyrön vieraana.

Kovassa vastatuulessa pelattu kamppailu oli enemmän ulkopelin juhlaa. Avausjaksolla tilanteilla ei juuri herkuteltu, eikä joukkueet saaneet lopulta edes avattua juoksutiliä. Ykköstähtiä olivat hyvin peliä sotkeneet lukkarit, VäVin Mika Joensuu ja PuPen Seeti Surakka.

Toisen jakson alkuun PuPe sai vihdoin hanat auki, kun Kasperi Laasonen löi pallon kolmossaumaan ja Misa Märsylä ehti kotiin. Heti perään nähtiin tunteita herättänyt tilanne, kun Antti-Jussi Toropaisen kotiutuslyönti näytti melko selvästi uppoavan kenttään ennen kolmoskoppari Mikko Vihriälän syöksykoppia, mutta niin vain ottelun tuomaristo totesi pienen palaverin jälkeen lyönnin olleen koppi.

Vähäkyrö sai tilanteen jälkeen ottelun ainoan hurmoshetkensä, jonka seurauksena se tuli tasoihin Mika Joensuun lyömänä. Toisessa vuorossa PuPe repäisi ratkaisevan eron. Ensin Laasonen löi komeasti kolmosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti, ja perään Toropaisen välilyönnillä PuPe siirtyi 1–4-johtoon.

Koko ottelussa vain neljä takatilannetta kotijoukkueelle laskenut PuPen ulkopeli toimi läpi ottelun varmasti ja ykköspalkinnon pokkasikin hyvin tehokkaasti etukentällä häärinyt Kasperi Hämäläinen. Surakan lukkaripeli miellytti myös palkintoraatia kakkospalkinnon edestä.

Viimeisessä vuorossa Laasonen kaunisteli omia tilastojaan lyömällä iltapäivän neljännen juoksun ja jakson loppulukemat 1–5. Laasonen on ollut alkukaudella pelaamissaan kahdessa ottelussa tehokas, sillä lyötyjä on jo 0+10.

Kolmen ottelun jälkeen PuPella on kolme voittoa ja kahdeksan pistettä, joilla se keikkuu Ykköspesiksen kärkipaikalla. Seuraavan kerran PuPe on tulessa tulevana keskiviikkona, jolloin se matkaa Siilinjärven Mantulle Laukaan Urheilijoiden vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18.00.

Teksti: Ismo Huotari

Kuva: Saimi Airaksinen