PuPe taipui pitkän taistelun jälkeen Vähänkyrön vieraana

Puijon Pesiksen kauden toinen Ykköspesistaisto oli avausottelun tapaan tasainen ja ratkaisu syntyi tälläkin kertaa vasta kotiutuslyöntikilpailussa. Tällä kertaa pienet marginaalit kääntyivät PuPea vastaan, kun se taipui vierasavauksessaan Vähänkyrön Viestille lukemin 2-1 (1-3, 4-1, 1-1, 3-2).

Tilastojen valossa yksi piste oli aika lailla sitä, mitä kuopiolaiset reissusta ansaitsivatkin. Toisaalta myös enemmänkin oli lopussa tarjolla. Avausottelun tapaan meno oli nihkeää varsinkin sisäpelissä, sillä Vähäkyrö vei ottelun 3-tilanteet selvästi 17-10.

VäVi johti ottelun avausjaksoa 1-0 aina PuPen kolmannen tasoittavalle asti, kunnes lyöjäjokeri Teemu Nivala astui esiin lyöden kolmosrajasta kahden juoksun arvoisen läpilyönnin. Tuomas Luukkonen lisäsi vielä vuoron päätteeksi vierasjohdon 3-1:een, ja näillä numeroilla PuPe nappasi avausjakson nimiinsä.

PuPen vahva nousu jaksovoittoon ei kuitenkaan kantanut sitä enää toisella jaksolla. Sisäpeli jäi edelleen tukkoiseksi ja VäVi piristyi myös mailan varressa nakutellen tasaisesti juoksuja. Toisen jakson päätyttyä 4-1, ratkaisua haettiin ensin supervuorosta.

VäVi onnistui omalla sisävuorollaan avaamaan juoksutilin PuPen linjan pienen häpläyksen seurauksena. PuPe kuitenkin tasoitti pelin Ismo Huotarin näpäytyksellä ja tämän jälkeenkin sillä oli paikat ratkaista peli edukseen. Yritykset eivät tuottaneet kuitenkaan tulosta ja ratkaisut siirrettiin kotiutuskisaan.

Kotarissa VäVi onnistui kolmessa parissa, joista harmittavasti jokainen oli enemmän tai vähemmän PuPen ulkokentän otettavissa. Oma kotari alkoi vahvasti, kun sekä Waltteri Hämäläinen että Nivala onnistuivat kaventamaan 3-2:een. Loput kolme paria eivät tuottaneet enää tulosta, joten ekstrapiste jäi aina yhtä hankalaan Kyrölään.

Kolme pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelustaan raapinut PuPe jatkaa otteluitaan keskiviikkona Puijolla, jonne vastaan saapuu yksi sarjan ennakkosuosikeista, Haminan Palloilijat.

Kuva: Saimi Airaksinen