PuPe taisteli voittoon pitkällä kaavalla

Lievestuoreen Kisan ja Puijon Pesiksen välinen kamppailu oli alusta asti tiukkaa taistelua ja tästä iskujenvaihdosta selviytyi lopulta voittajana PuPe.

Loppukauden kiivaassa pudotuspelitaistelussa kahdella pisteellä tiliään kartuttaneet kuopiolaiset veivät voiton kotiutuskisan jälkeen 0-1 (3-3, 2-2, 1-1, 1-3).

PuPe joutui tekemään kahden pisteensä eteen ison määrän töitä. 14-25 takatilanteet voittaneet kuopiolaiset olivat vaikeuksissa omissa kotiutuslyönneissään ja Lievestuore kesti vieraiden antaman paineen. Avausjaksolla Lievestuore kävi jo 3-1-johdossa Ville Viljanmaan kahden juoksun läpilyönnin vauhdittamana.

PuPe nousi tasoihin jakson aikana ja pääsi vielä pariin otteeseen yrittämään jaksovoiton saamista viimeisen tasoittavalla – kuitenkin ilman tulosta ja jakso tasattiin 3-3.

Toisella jaksolla PuPe teki kaksi juoksua Lassi Vuorelan ja Juho Keinäsen lyönneillä. Vieraat pitivät isännät nollissa aina viimeiseen vuoroon saakka, mutta Lievestuore kampesi väkisin tasoihin ja sille aukesi vielä hyvät saumat viedä voitto ja jättää PuPe kokonaan ilman pisteitä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja ottelu eteni supervuoroon.

Superissa PuPe sai lahjalla johtojuoksun, kun Lievestuoreen kokenut lukkari Pekka Rajala tarjoili kaksi väärää. Kotijoukkue nousi kuitenkin jälleen tasoihin Alex Leinosen kolmospuolen läpilyönnillä ja ratkaisu haettiin kotiutuskisasta.

Kotarissa PuPe löysi tarvittavat kotiutustehot ja se vei trillerin lopulta nimiinsä. Kaksikin pistettä voi olla todella arvokkaassa asemassa loppukauden pudotuspeliväännössä.