PuPe voitti sarjajumbo Laukaan selvästi kotonaan

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueen runkosarjan viimeinen kotipeli sujui isäntien hallussa alusta loppuun. Sarjan viimeisenä oleva Laukaan Urheilijat ei pystynyt kotijoukkuetta haastamaan, vaan PuPe kahmi kaikki sarjapisteet 2–0 (3–1, 6–1) -voitollaan.

Voitto nosti PuPen ainakin hetkellisesti sarjan kärkipaikalle, mutta tasapisteissä oleva Oulun Lippo on pelannut yhden ottelun kuopiolaisia vähemmän. Ottelu pelattiin syksyisen koleassa ja vesisateen piiskaamassa säässä, joka ei voinut olla vaikuttamatta joukkueiden otteisiin.

– Nihkee oli keli ja peli vähän saman näköistä. Tehtiin kuitenkin tarvittavat ja saatiin täydet pisteet, 22-vuotissynttäreitään ykköspalkinnolla juhlinut PuPen koppari Valtteri Pirinen summasi.

Pirinen oli etenkin ottelun avausjaksolla ratkaisijan roolissa lyöden kaksi PuPen kolmesta juoksusta. Avausjuoksun löi AnttiJussi Toropainen heti jakson alkuun. Pirinen jatkoi tästä lyömällä pallon vastustamattomasti väliin.

Laukaan kokenut Olli Kiiveri löi upealla välilyönnillä vieraat juoksun päähän kolmannessa vuorossa, mutta Pirisen illan toinen lyöty sinetöi isäntien jaksovoiton 3–1.

PuPe lepuutti ottelussa Nestori Moisiota ja Misa Märsylää, jotka ovat kantaneet isoa vastuuta joukkueen sisäpelissä läpi kauden. Se avasi näytönpaikan mm. Atte Kuosmaselle, joka pelasi upean pelin numerolla 2. Kuosmanen suoriutui mailan varressa virheettömästi keräten 5/5 kärkilyöntiä ja tuoden kolme juoksua. Ykköspalkittu Pirinen toimi Moision tuuraajana joukkueen kapteenina.

– Tehtiin pieniä kokeiluja kokoonpanossa ja nehän toimivatkin melko hyvin tänään, PuPen pelinjohtaja Jaska Huttunen jakeli kiitoksia.

Toisen jakson alku oli myös kuopiolaisittain vahva. Hienon pelin pelannut Niko Tuikka avasi pelin kahden juoksun arvoisella läpilyönnillä kolmosrajaleikkurilla. Teemu Nivala lisäsi johdon 3–0:aan vuoron päätteeksi ja tämän jälkeen PuPelle ei juuri hätää ollut. Jakso meni lopulta Puijon pimenevässä illassa selvästi 6–1.

Vieraiden parhaana palkittu kärkimies Ilari Kauhanen (8/9) meni upeasti kentälle, mutta vaihtopelissä Laukaa ei keskiviikkona onnistunut. Se sai ottelussa vain viisi takatilannetta, joista syntyi kaksi juoksua. PuPen ulkokenttä selvisi hurjassa kelissä puhtain paperein.

– Kelit ovat olleet melko raakoja, mutta niihin vaan pitää olla valmiina nyt, kun ratkaisupelit lähestyvät, Huttunen summasi.

Ottelu oli PuPe Vastuu -hyväntekeväisyyspeli, jonka tuotot 2700€ ohjattiin tuttuun tyyliin Hope ry:lle. PuPen runkosarja päättyy sunnuntaina Kannuksen Uran vieraana.

Teksti: Ismo Huotari

Kuva: Saimi Airaksinen