PuPella onnistunut ryöstöretki välierien avauksessa – lyöjäjokerit vahvassa iskussa

Oulun Lipon ja Puijon Pesiksen välinen Ykköspesiksen välieräsarja käynnistyi sunnuntaina kuopiolaisittain riemukkaissa tunnelmissa. PuPe haki Oulun Raksilasta ottelusarjan ensimmäisen ryöstön voittamalla ottelun puhtaasti 0–2 (2–5, 2–3).

Varsinkin lyöjäjokerikaksikko Teemu Nivala (3 lyötyä) ja Kasperi Laasonen (4) oli hurjassa iskussa, eikä joukkueen ulkopelissäkään ollut moitittavaa.

Kasperi Laasonen nappasi ykköspalkinnon.

PuPe sai otteluun parhaan mahdollisen startin. Kärjestä tilanne päälle ja Nivala kotiutti välilyönnillään Väinö Väänäsen. Seuraava lyönti oli lähes identtinen ja tällä kertaa se pomppasi Oulun 3-koppari Ari Lankisen yli ja kenttä kiersi kahden lisäjuoksun arvoisesti. Laasonen lisäsi vielä vuoron lopussa tilanteeksi 0–4 kotiuttamalla Ismo Huotarin.

Vahva startti kantoi PuPea myös ulkopelissä, jossa oli aistittavissa rauhallisuutta läpi ottelun. Markus Hallasuon lyömän kavennuksen jälkeen kapteeni Laasonen näpäytti vieraille 1–5, eikä paljon sisäpelissään virheitä tehnyt Oulu päässyt enää uhkaamaan PuPen jaksovoittoa.

Toisen jakson alkuun Oulu siirtyi Jimi Heikkisen välilyönnillä 1–0-johtoon. PuPen vastaus oli kuitenkin tyly, kun Laasonen löi ulkokentän suosiollisella avustuksella läpi kahden juoksun arvoisesti. Vuoron päätteeksi vähäisellä sisäpelivastuulla läpi kauden pelannut Seeti Surakka painoi vielä palloa väliin ja Nestori Moisio toi vieraille 1–3-juoksun.

Seeti Surakka löi kauden ensimmäisen juoksunsa.

Paljon kotiutusyrityksiä välieräavauksessa saanut runkosarjan lyöjäkuningas Hallasuo nosti Oulun vielä juoksun päähän toisessa vuorossa, mutta tämän jälkeen juoksuhanat lyötiin lopullisesti kiinni. Näin PuPelle ensimmäinen kiinnitys välieräsarjan voittoon.

Avausottelun 3-tilanteet kirjattiin tasan 14–14. Paras viidestä -sarja jatkuu tulevana keskiviikkona Puijonlaaksossa. Ottelu alkaa klo 17.00.