PuPelle helpottava voitto tiukan taistelun jälkeen

Puijon Pesiksen miehet palasivat kolmen ottelun tuskaisen jakson jälkeen takaisin voittokantaan, kun se puristi puhtaan 2–0 (2–0, 5–4) -kotivoiton Loimaan Palloilijoista. Voitto tuli kotijoukkueelle todella helpottavaan saumaan, vaikkei pelin taso vieläkään aivan priimaa ollut.

Ensimmäisellä jaksolla PuPe pelasi vahvaa ulkopeliä pitäen vieraat kokonaan nollissa. Tilanteilla ei juuri mässäilty, sillä molemmat joukkueet pääsivät kotiutusyrityksiin neljästi. PuPe käytti paikkansa tehokkaammin, kun jokeri Kasperi Laasonen onnistui lähes identtisillä välilyönneillä kotiuttamaan kahdesti, molemmilla kerroilla kotiin kirmasi Misa Märsylä.

Toisen jakson alussa PuPe joutui hiukan muokkaamaan kokoonpanoaan, kun vahvassa vireessä oleva kärkietenijä Niko Asunmaa jouduttiin ottamaan varotoimenpiteenä sivuun ja hänen tilalleen nostettiin jokerina aloittanut Märsylä.

Lisää tummia pilviä kuopiolaisten taivaalle nousi toisessa vuorossa, jossa Loimaa karkasi kolmen juoksun johtoasemaan. Vuoro päättyi kunnon torikokoukseen, kun Loimaa purnasi kovaan ääneen todella tiukasta pesäkilvasta vihellettyä paloa, jossa PuPe-lukkari Seeti Surakka venyi äärimmilleen yrittäessään pysyä kotipesässä.

Ismo Huotari puhkaisi kakkosrajan kaksi kertaa.

Tunnekuohun jälkeen PuPe sai otteisiinsa virtaa kolmannessa vuorossa. Kirin aloitti Waltteri Hämäläinen, joka kotiutti välilyönnillä Märsylän. Heti perään Ismo Huotari kavensi 2–3:een pallon lipsahdettua helpohkosti Loimaan ulkokentältä. Huotari vastasi myös ottelun tasoituksesta toisen lyöntikierroksen lopussa, kun 2-tilanteen läpilyönti siivitti Erkka Gröhnin kotiin. Jatkoa seurasi heti perään, kun Teemu Nivala kotiutti Hämäläisen ja PuPe nousi jo 4–3-johtoon.

Loimaa nousi vielä kolmannessa vuorossa tasoihin 4–4, mutta PuPe osoitti sitkeyttään nousemalla vielä kerran ohi, kun Märsylä kotiutti Seeti Surakan. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi juoksuksi ja PuPelle jännittävien käänteiden jälkeen täysi pistepotti.

PuPen kolmen pelin härkäviikko taputellaan valmiiksi sunnuntaina vierasottelulla Alavuden Peli-Veikkoja vastaan.

Kuvat: Saimi Airaksinen