Puijon Pesis ja Siilinjärven Pesis vahvistavat yhteistyötä aikuis- ja junioritoiminnassa

Puijon Pesis ja Siilinjärven Pesis ovat sopineet farmiyhteistyöstä kaudella 2024. Naapuriseurojen välinen farmisopimus mahdollistaa sopimukseen kirjattujen pelaajien siirtymisen Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueen ja Siilinjärven Pesiksen miesten suomensarjajoukkueen välillä.

Sopimuksen myötä seurayhteistyö vahvistuu entisestään ja mahdollistaa motivoituneille urheilijoille laadukkaan polun aina huippu-urheilijaksi asti. Farmiyhteistyön kautta molempien joukkueiden pelaajille avautuu uusia mahdollisuuksia pelata niin suomensarjaa kuin Ykköspesistäkin.

– Seurojen välinen yhteistyö on meille tärkeää. Se tukee alueen nuorten pesäpalloilijoiden pelaajapolkua ja kehittymistä aina huipulle saakka. Farmisopimuksen ansiosta nuorille, eteenpäin pyrkiville pelaajille saadaan hyvä joukkue ja oikea sarjataso pelaamiseen ja kehittymiseen. Uskon, että sujuva yhteistyö toimii tulevaisuudessa myös vetovoimatekijänä seuroissamme, toteaa Puijon Pesiksen junioripäällikkö ja toiminnanjohtaja Pasi Penttinen.

– Kokonaisvaltainen seurojen välinen yhteistyö on todella tärkeää niin junioreille kuin edustusjoukkueille, mutta isossa kuvassa jopa välttämätöntä pohjoissavolaisen pesäpallon kannalta. Meidän on katsottava tulevaisuuteen yhdessä. Näin pärjäämme paremmin kuin erillään laput silmillä kulkien, taustoittaa Siilinjärven Pesiksen puheenjohtaja Tero Karttunen.

Farmisopimus tuo Siilinjärven Pesiksen miesten joukkueen pelaajarosteriin lisää laajuutta ja laadukkuutta.

– Olen tyytyväinen farmisopimukseen. Saamme laatua ja syvyyttä joukkueeseemme. Pystymme tarjoamaan nuorille pelaajille ympäristön, jossa on mahdollista kehittyä. Tämän myötä pohjoissavolaisten poikajunioreiden pelaajapolku parantuu, Siilinjärven Pesiksen miesten pelinjohtaja Otto Hoffren tiivistää.

Myös juniori- ja harrastetoiminnassa on tehty yhteisiä satsauksia kansallislajimme elinvoimaisuuden eteen

Puijon Pesis ja Siilinjärven Pesis ovat syksyn 2023 aikana aloittaneet sujuvan yhteistyön tyttöjunioreiden puolella. Yhteistyömallia pääsivät alusta alkaen hiomaan juniorijoukkueiden valmentajat ja joukkueenjohtajat keskenään. Myös vanhempien ajatuksia kuunneltiin herkällä korvalla.

Puijon Pesiksen junioreita pelaa ensi kesänä Siilinjärven Pesiksen D-tyttöjen joukkueessa ja E-tyttöjen pelisarjajoukkueessa. Puijon D-ikäiset tytöt pelaavat lisäksi kotiseurassaan C-tyttöjen aluesarjaa.

– On ollut todella kiva saada kuusi peluria Puijolta meidän joukkueeseen. Yhteisiä harkkakertoja on takana vasta muutama, mutta ryhmäytyminen on lähtenyt hyvin käyntiin. On ollut hienoa tutustua uusiin ihmisiin ja huomata, miten lapset auttavat ja huomioivat toisiaan, vaikka kaverina olisi itselleen vielä vieraampi peluri. Yhteistyön ansiosta myös Puijon tytöt saavat kesällä pelata pesäpalloa oman ikäisten aluesarjassa ja leireillä, kertoo Siilinjärven Pesiksen E-tyttöjen valmentaja Nina Bredenberg.

Naapuriseuroilla on aito halu tukea toisiaan ja järjestää esimerkiksi yhteisiä pesiskoulukertoja sekä markkinoida somessa liikkaritoimintaa. Myös seurojen välisiin harkkapeleihin ja yhteisiin hallivuoroihin kannustetaan kovasti.

– Nämä voidaan nähdä ensimmäisinä askeleina kohti yhtenäisen pelaajapolun rakentamista niin tyttö- kuin poikajunioreille Pohjois-Savossa. Yhteistyö hyödyttää myös alueen pienempiä seuroja, seurojen puheenjohtajat Aleksi Eskelinen ja Tero Karttunen päättävät.

Kuva: Kaisa Ikonen

Scroll to Top