PuPelle voitto värikkäästä kamppailusta Kannuksessa

Puijon Pesis palasi jälleen voittojen tielle kairaamalla 0–1 (7–7, 0–5) -vierasvoiton miesten Ykköspesiksen peräpäätä pitävästä Kannuksen Urasta.

Kuten numeroista voi ehkä jo päätellä, ottelu oli erittäin monivivahteinen ja värikäs – etenkin avausjakson osalta. PuPe pääsi avaamaan ottelun sisältä ja Kannuksen kasvatti Teemu Nivala pääsi välilyönnillään lyömään vieraat heti 0-1-johtoon.

Kannus vastasi kuitenkin terävästi ja siirtyi tasoittavallaan 2–1-johtoon. PuPen lautasen ääressä Seeti Surakkaa tuurannut Ilari Penttinen oli alkuun pienissä vaikeuksissa syöttörytmin kanssa, mutta avausvuoron jälkeen Penttinen teki vahvan tasonnoston.

Kannus otti kuitenkin toisessa vuorossa vahvasti kuskin paikan, kun ensin Eetu Isohannin koppilyönti karkasi pahassa auringonpaisteessa PuPen koppareilta 1+1 juoksun arvoisesti. Hetken päästä Isohanni tuuletteli tuplajuoksua, kun ottelussa kolmesti kotiuttanut Tuomo Rautio lisäsi isäntien johdoksi 5–2.

Kolmannessa vuorossa oli PuPen vuoro pullautella ketsuppipullo kunnolla auki. Alkutahdit täräytti Juuso Väisänen, jonka raudanluja kakkosluukun läpilyönti tuotti kunnarin ja yhden tavallisen juoksun. Nivala, Kasperi Laasonen ja Niko Märsylä jatkoivat marssia lyömällä juoksut mieheen tilanteeksi 5–7.

Juuso Väisänen pääsi tuulettamaan kunnaria.

Kannus kuitenkin taisteli vielä tasoihin kolmannen vuoron päätteeksi. Päätösvuoro jäi PuPelta vaisuksi ja pallo oli heitetty Kannukselle jaksovoiton suhteen. Se rakentelikin vielä kaksi kotiutusyritystä, jotka PuPen ulkokenttä kuitenkin selvitti. Viimeinen tilanne oli lähellä tuottaa voittojuoksun, mutta Juuso Väisäsen ja Väinö Väänäsen reagointi toimi nopeassa tilanteessa ja viimeinen palo tehtiin lyöjästä ykköspesälle ennen kuin etenijä ehti kotiin.

Toisella jaksolla hurlumhei-pesis pysyi piilossa ja sisäpelin juhlista siirryttiin tiiviiseen ulkopeliin. Kuvaavaa on sekin, että avausjaksolla 12 tilannetta rakentanut Kannus ei saanut toisella jaksolla yhtäkään yritystä kotiin.

Pitkään oli PuPekin nollilla, mutta kolmosvuorossa pamahti. Ensin Nivala löi välilyönnillä Misa Märsylän kotiin ja seuranneesta kopinnostosta Väinö Väänänen näytti pelisilmäänsä karkaamalla pudotuksen turvin tuomaan 0–2-juoksun.

Loput hoitikin sitten Valtteri Pirinen. Toiselle jaksolle numeroksi neljä siirtynyt Pirinen kiitti vastuusta täräyttämällä pallon upeasti kakkosjatkeelta kauas maisemiin, tilanteesta 1+1 juoksua. Toisen lyöntikierroksen päätteeksi Pirinen löi uudelleen kakkospuolelta läpi ja tällä kertaa tuloksena yksi lisäjuoksu 0–5:een.

Valtteri Pirinen oli lyöntituulella.

Tästä ei kotijoukkue enää noussut ja näin kahden pisteen vierasvoitto PuPelle. Joukkueet kohtaavat uudestaan keskiviikkona Puijonlaaksossa, jossa on edessä PuPen runkosarjan viimeinen kotiottelu. Ottelu alkaa klo 17.30.

Kuvat: Saimi Airaksinen