PuPen kausi päättyi hurjaan pettymykseen – Lohi vei trillerin ja jatkaa Superpesiskarsintaan

Puijon Pesiksen kausi miesten Ykköspesiksessä päättyi karmeaan pettymykseen Ykköspesiksen välierissä. PuPe hävisi ratkaisevan kolmannen ottelun kotikentällään Jyväskylän Lohelle, joka jatkaa matkaansa Superpesiksen karsintoihin Kankaanpään Mailaa vastaan. Loppulukemat kirjattiin vieraille toiseen kotiutuslyöntikilpailuun edenneen jännärin jälkeen 1–2 (3–0, 0–1, 0–0s, 3–4k). PuPe johti oman toisen kotarikierroksensa jälkeen lupaavasti 3–1, mutta Lohen kaikki kolme jatkoparia onnistuivat ja voitto karkasi dramaattisesti Jyväskylän suuntaan.

Koko ottelun 3-tilanteet (4–6) kertovat osaltaan joukkueiden ulkopelin laadukkaasta tekemisestä, mutta samalla myös sisäpelin tehottomuudesta. Molemmilla joukkueilla oli suuria hankaluuksia saada peliä pyörimään oikeastaan mistään kohtaa lyöntijärjestystä. Vielä avausjaksolla PuPe oli riittävän tehokas tehden tasaisesti pinna per vuoro ja voittamalla jakson lopulta puhtaasti 3–0.

Toisella jaksolla hanat olivat puolin ja toisin pitkään kiinni, kunnes Lohen Aleksi Karttunen löi vieraat 0–1-johtoon kolmannen vuoron tasoittavalla. Tämä riitti viemään ottelun jatkopalloille. Ensimmäisellä kotarikierroksella PuPe onnistui kerran ja se puolusti upeasti neljä ensimmäistä paria, mutta Juuso Tajakan lyöntivuorolla Lohi punnersi väkisin tasoihin tiukan pesäkilvan jälkeen. Toisella kierroksella kävi kuten kävi.

Kauden päättyminen riipaisee syvältä, mutta samalla on myös heitettävä isot onnittelut sensaatiomaisen kauden jo tähän mennessä pelanneen Lohen suuntaan! Kiitokset koko PuPe-yhteisölle, kannattajille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta kaudesta. Ensi vuonna tullaan taas!

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Saimi Airaksinen