PuPen kelkka ei kääntynyt Vähänkyrön vieraana

Sunnuntain kotitappion jälkeen revanssimielellä Vähänkyrön Viestin vieraaksi suunnannut Puijon Pesis ei onnistunut kääntämään kelkkaansa voittojen tielle. Pohjalaiset isännät nappasivat toisen peräkkäisen täyden pistepotin PuPen kustannuksella jaksoin 2-0 (7-3, 6-3).

Molemmilla jaksoilla PuPe roikkui pelissä mukana jakson lopulle saakka, mutta lopulta virheiden sävyttämä ulkopeli ei kestänyt ratkaisun paikoissa. Avausjakson voiton PuPe lahjoitti aivan liian halvalla, kun mukaan mahtui kolme juoksua vapaataipaleella ja yksi takakentän kommunikointisakkauksen seurauksena. Kotijoukkueelle ottelussa peräti seitsemän juoksua tuonut Jaakko Erkkilä taivutti PuPen lopullisesti 1+1 arvoisella kolmosluukun läpilyönnillä. Vieraiden kaikki kolme juoksua syntyivät puolestaan Tommi Nissisen mailasta.

Jaksotauolla pelinjohtaja Jaska Huttunen herätteli joukkuettaan useilla kokoonpanomuutoksilla, mutta tulos jäi silti harmittavan vaisuksi. Hyvän alun jälkeen Vähäkyrö karkasi 3-1-johtoon, mutta PuPe teki vielä Lassi Vuorelan ja vihdoin kauden avausottelunsa pelanneen lyöjäjokeri Teemu Nivalan peräkkäisillä onnistumisilla hienon nousun tasoihin. Kiri ei kuitenkaan kantanut ja Vähäkyrö napsi voittoon tarvittavat juoksut kuopiolaisten ulkokentästä.

Alkukaudella jo vähän turhankin tutuksi tulleet loukkaantumiset olivat jälleen nostamassa päätään toisen jakson alussa, kun jokeripaidasta ensin 2-koppariksi ja myöhemmin 2-vahdiksi siirtynyt Teemu Huhtakangas kadotti pallon kotipesän mainoksiin ja sai pallon lyönnistä yhdestä pompusta päähänsä. Onneksi kypärä suojasi tilanteessa Teemua sen verran, että peli jatkui pienen ”mainoskatkon” jälkeen.

Puijon Pesiksestä I palkinnon pokkasi Tommi Nissinen (kuvassa) ja II palkinto meni Huhtakankaalle.

Kolmen ottelun tappiokierteeseen ajautunut PuPe jatkaa viikonloppuna vierasreissujaan, ensin lauantaina Jokioisten ja sunnuntaina Pöytyän vieraana.