SiiPe vahvempi Puijonlaakson kauden ennätysyleisön edessä

Puijon Pesiksen ja Siilinjärven Pesiksen välinen kesän kolmas Savon derby ei tuonut muutoksia joukkueiden välisiin voimasuhteisiin. Puijonlaakson pesäpallostadionin tämän kesän komean ennätysyleisön (1356) edessä pelatussa ottelussa vahvempi oli SiiPe, joka vei täyden pistepotin jaksoin 0-2 (1-2, 4-8).

Tasaisen ja tasoltaan melko vaisuksi jääneen avausjakson ensimmäisestä juoksusta vastasi kotijoukkue PuPe. 18-vuotissynttäreidensä kunniaksi avauspinnasta vastasi Juho Keinänen, jonka välilyönnillä kotiin ennätti kärkimies Antti Rinnevuori. SiiPe tasasi tilit heti tasoittavallaan, kun Ykköspesiksen ylivoimainen lyöjäkuningas Kimmo Lukkari löi pallon tuttuun tapaan väliin. Neljännen tasoittavalla jakson ratkaisusta vastasi sama mies, kun Lukkarin painuvan mallinen lyönti takakentälle tipahti koppari Rinnevuorelta ja Tuisku Tuovinen karkasi tuomaan vieraille jakson voittojuoksun.

Toisella jaksolla ottelu heräsi kunnolla henkiin. Heti ensimmäisessä sisävuorossa SiiPe otti jo vahvan otteen, kun se siirtyi kahdella peräkkäisellä välilyönnillä 0-2-johtoon. PuPen vastaus oli kuitenkin raju. Ensin Ismo Huotari sivalsi kolmosjatkeelta pallon läpi 1+1 juoksun arvoisesti ja hetken kuluttua myös Perttu Paakkola onnistui kahdella erillisellä lyönnillä siirtämään isännät jo 4-2-johtoon.

PuPen vahva hurmos kesti kuitenkin vain hetken. SiiPe rakenteli kärkeen ajolähdön, josta Samu Vainikainen pommitti läpi kahden juoksun arvoisesti. Vieraiden 4-5 -johtojuoksusta vastasi ottelussa neljästi onnistunut Lukkari.

SiiPen noustua takaisin johtoon, ei PuPesta ollut enää kunnolla haastamaan sitä. SiiPe kaunisteli vielä jakson loppulukemiksi 4-8 ja nappasi kaikki kolme sarjapistettä. PuPen asema pudotuspeliviivan alapuolella synkistyi edelleen ja loppukauden neljästä ottelusta alkaa olla jo pakkovoittojen paikka.