SiiPe vei kesän ensimmäisen paikallisottelun

Siilinjärven Pesis oli tyly isäntä keskiviikkona Mantulla ja vei puhtaasti kesän ensimmäisen ykköspesiksen paikallisottelun Puijon Pesistä vastaan numeroin 2-0 (6-2, 4-1).

SiiPe oli Puijoa parempi, mutta ei suinkaan niin paljon kuin juoksumääristä voisi päätellä. Puijolla oli toisella jaksolla paikat viedä ottelu supervuoroon, mutta hyvin rakennetuista ajolähdöistä joukkue ei pystynyt lyömään juoksuja eikä edes jatkamaan vastustajan painostusta.

Ulkopelissä Puijo piti SiiPen nollilla viidessä vuorossa seitsemästä. SiiPe teki kummankin jakson juoksunsa yhdessä sisävuorossa.

Ottelu alkoi Puijon kannalta murheellisesti. Joukkue voitti hutunkeiton ja aloitti pelin sisävuorolla, jossa se ei saanut miestä kakkoselle asti. SiiPen kärki Eemeli Paldanius sen sijaan paukautti pallon ensimmäisellä lyönnillään Mantun monttuun ja juoksi kunnarin.

Sen jälkeen SiiPe rakensi palottoman ajon, jota purkamaan tuli Samu Vainikainen. Hän kiskaisi pallon kakkospesän päältä monttuun ja tilanne oli jo 5-0. Kun vielä SiiPen lukkari Teemu Kinnunen kotiutti Vainikaisen hyvällä välilyönnillä, oli kotijoukkueen ensimmäisen jakson juoksut tehty.

Roope Haapsalon ja Lassi Vuorelan lyömät juoksut olivat Puijolle laiha lohtu.

Puijon pelinjohtaja Mikko Pirhonen otti joukkueensa huono alun omaan piikkiinsä. Pirhosen mukaan pelinjohto vastaa valmistautumisesta ja nyt siinä ei onnistuttu.

-Latausta oli, mutta se näkyi jännittämisenä, Pirhonen sanoi pelin jälkeen.

Yhtä pettynyt Puijon suoritukseen oli joukkueen ykköspalkittu Joona Sikiö. Hänen mukaansa SiiPen ensimmäisen jakson läpilyönnit olivat hienoja lyöntejä, mutta kuitenkin otettavissa. Joukkueen ulkopeli toimi ensimmäisellä jaksolla hyvin läpi päästettyjä lyöntejä lukuun ottamatta.

Puijo esimerkiksi pystyi pitämään hyvin kurissa SiiPen pelätyn kotiuttajajokerin Kimmo Lukkarin, joka on tähän mennessä lyönyt reilut viisi juoksua ottelua kohti. Nyt Lukkarin saldoksi jäi yksi juoksu.

Toisen jakson ensimmäisellä sisävuorollaan Puijo meni johtoon Haapsalon saumalyönnillä. Puijolla oli tilanteita kasvattaakin johtoaan, mutta kotiutukset eivät onnistuneet.

Yhden juoksun johto kesti SiiPen kolmanteen sisävuoroon saakka. Siinä SiiPe rakensi palottoman ajolähdön. Hyvin jatkunut painostus tuotti neljä juoksua, jotka kaikki tulivat linjaan lyödyillä hermopalloilla. Se riitti sisäpelissäkin kahdessa viimeisessä vuorossaan pahasti hermoilleelle Puijolle.

-Pelasimme kaksi hyvää sisävuoroa. Sen lisäksi ulkopelimme oli järkevää, summasi ottelun SiiPen pelinjohtaja Tuomas Nissinen.

Paikallisottelut kiinnostavat pohjoissavolaista pesäpalloyleisöä. Yleisöä oli Siilinjärven Mantulla aurinkoisessa keskiviikkoillassa 1012. Seuraava paikallispeli peli pelataan heinäkuun 5. päivänä, sekin Mantulla. Puijon vieraaksi Kuopioon SiiPe tulee 26.7.

Teksti: Mauri Liukkonen