Tärkeät pisteet taskuun kotikentältä

Puijon Pesis kohtasi tänään Kannuksen Uran tiukassa kotiottelussaan. Molemmat joukkueet esittivät erittäin vahvaa ulkopeliä, eikä sisäpelissäkään ollut moittimista. Jännittävän ensimmäisen jakson jälkeen PuPe pääsi toisen jakson lopulla Uran niskan päälle ja nappasi arvokkaat kolme sarjapistettä taskuunsa lukemin 2-0 (4-3, 3-1).

Ensimmäinen jakson alussa PuPe pääsi esittelemään vahvaa ulkopeliään, eikä Ura saanut pelaajia kakkospesää pidemmälle. Ensimmäisen tasoittavalla nähtiin ottelun avausjuoksu, kun Antti-Jussi Toropainen iski pallon komeasti kakkospussiin kotiuttaen Misa Märsylän. Toisen aloittavalla Uran Joel Salmela iski vierasjoukkueen johtoon kahden juoksun arvoisella kakkoskopparille vierineellä lyönnillä. Eetu Isohanni kasvatti vieraiden johtoa edelleen kakkospussiin suuntautuneella lyönnillä. PuPen Kasperi Laasonen kavensi tilannetta kotiuttamalla Valtteri Pirisen kahden palon ajolähdöstä kolmosrajan ulkopuolelle kiertäneellä lyönnillä. Puijo piti Uran sisäpelin ahtaalla, eikä vierasjoukkue saanut lisää juoksuja aikaiseksi. Neljännen tasoittavalle lähdettiin takaa-ajoasemasta 2-3. Tasoitusjuoksun toi Ilari Penttinen kolmospesän ohi menneellä harhaheitolla. Jakson ratkaisujuoksun sivalsi Antti-Jussi Toropainen komealla hidastetulla varsilyönnillä. PuPe onnistui paineen alla ja nappasi jaksovoiton itselleen lukemin 4-3.

Toisen jakson alkuun PuPe jatkoi jämäkkää ulkopeliään, eikä Ura saanut tälläkään jaksolla ensimmäisellä sisävuorollaan pelaajia kolmospesälle asti. Toisen aloittavalla päästiin avaamaan juoksuhanat, kun hyvässä lyöntivireessä ollut Antti-Jussi Toropainen otti nimiinsä päivän kolmannen lyötynsä kauniilla takakentälle suuntautuneella lyönnillään. Toisen tasoittavalla Kannuksen Tuomo Rautio tasoitti tilanteen kakkospuolen lyönnillään. Kolmannessa vuoroparissa PuPe pääsi lopullisesti kuskin paikalle. Virheellisesti laittomaksi tuomitun lyönnin jälkeen Tuisku Tuovinen iski uusitulla lyönnillään pallon läpi kunniajuoksun ja yhden tavallisen arvoisesti. PuPe sai ulkopeliinsä päälle hurmosta, eikä Ura onnistunut saamaan kotiutuksia aikaiseksi loppuottelun aikana. Kotijoukkue otti täten tärkeät kolme sarjapistettä itselleen voittamalla toisen jakson lukemin 3-1.

Puijon palkitut tänään olivat upean kunnarin iskenyt kakkospalkittu Tuisku Tuovinen sekä lukkarin tontilla loistanut ykköspalkittu Seeti Surakka.

PuPen pelit jatkuvat Alajärven Ankkurien vieraana keskiviikkona 11.8. Seuraava kotiottelu taas nähdään Puijon Pesäpallostadionilla ensi viikon perjantaina 13.8., kun Ulvilan Pesä-Veikot saapuu haastamaan PuPea kello 18 alkavassa ottelussa. Tervetuloa mukaan katsomaan paikan päällä ehdottomasti parasta pesistä!

Teksti: Riina Niskanen
Kuva: Saimi Airaksinen