Vahvistunut Ulvila päättää Puijon kolmen viikon kotiotteluiden tauon

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue päättää sunnuntaina kolme viikkoa kestäneen kotiotteluiden tauon, kun vastaan asettuu viime kaudesta vahvistunut Ulvilan Pesä-Veikot. Ottelu on kummallekin joukkueelle erittäin tärkeä. Sarjataulukossa lähellä toisiaan olevat joukkueet tähtäävät molemmat sarjan loppupeleihin ja superpesiskarsintoihin.

-Tulossa on erittäin tiukka ottelu. Tiesimme jo ennen kauden alkua, että Ulvila on joukkue, jonka kanssa kamppailemme tasapäisesti, sanoo Puijon Pesiksessä suuren roolin kuluvalla kaudella niin sisä- kuin ulkopelissäkin ottanut Waltteri Hämäläinen.

Ulvila pelaa jo lauantaina vierasottelun Sotkamoa vastaan. Ennen lauantain peliä Ulvila on sarjataulukossa kuudentena 12 pisteellä. Puijolla pisteitä ennen sunnuntain peliä on 11 ja sijoitus on kahdeksas.

Hämäläinen arvioi, että Ulvila on selvästi vahvistunut viime kaudesta. Manse PP:stä Ulvilaan siirtynyt Jussi-Pekka Maunuksela on pelannut tehokkaasti joukkueen ykköskärjessä ja on korkealla niin tuotujen juoksujen kuin kärkilyöntienkin tilastossa.

Hämäläinen muistuttaa, että Ulvila on kovalyöntinen joukkue. Esimerkiksi päävaihtajana pelaava Jesse Jokela hakee läpilyöntejä jo vaihtotilanteissa. Lyöntivoimaa löytyy myös jokereista: kokenut Petri Kulmala on paukuttanut kunnioitettavan määrän juoksuja.

Hämäläinen varoittaa myös lukkari Mikko Talvitiestä, joka on parhaimmillaan nollatilanteessa.

-Talvitien tolppa pysyy hyvin lautasella ja hänellä on varastossaan myös kaikenlaisia hankalia syöttöjä, joka tekevät kentälle menemisen vastustajan etenijille hankalaksi, Hämäläinen sanoo.

Hän ennakoi, että sunnuntaina saatetaan nähdä joko niukkajuoksuinen ottelu tai sitten molemmat joukkueet onnistuvat läpilyönneissään ja juoksuja syntyy runsaasti.

Puijo voitti Ulvilan vieraspelissä toukokuussa, vaikka hankalaa olikin. Altti-Jussi Ronkainen putosi pelistä pois jo alkuverryttelyssä saatuaan pallon silmäänsä. Hämäläiseltä itseltään kirrasi pohje kesken pelin. Puijo voitti pelin 1-0, vaikka pelasikin suurimman osan vain kymmenellä miehellä.

Hämäläinen palasi kasvattajaseuransa Puijon miehistöön muutaman vuoden tauon jälkeen.

-Olen nauttinut niin harjoittelusta kuin pelaamisesta tällä kaudella, vaikka joukkueella onkin loukkaantumisten vuoksi ollut vaikeaa. Sisäpelissä rooli on vaihtunut lähes pelistä peliin. Ulkona taas vierellä olevat pelaajat ovat vaihtuneet koko ajan, Hämäläinen sanoo.

Enne kauden alkua asetetusta tavoitteesta ei ole kuitenkaan tingitty. Joukkue pyrkii edelleen runkosarjassa viiden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin.

-Siihen on yhä hyvät mahdollisuudet. Kolme sarjan kärkijoukkuetta taitaa mennä menojaan, mutta sitten onkin tasaista, Hämäläinen arvioi.

Ottelu Puijon Pesis vastaan Ulvilan Pesä-Veikot pelataan sunnuntaina 8.7. kello 17 Puijon pesäpallostadionilla Kuopiossa.

 

Scroll to Top