Vaiherikas trilleri päättyi PuPen voittoon

Puijon Pesis ja Imatran Pallo-Veikot tarjosivat Imatralla Ukonniemen uudella pesäpallostadionille viihdettä koko rahan edestä. Reippaasti yli kolmetuntinen, runsaasti tunnetta ja erimielisyyksiä sisältänyt ottelu päättyi kuopiolaisvieraiden juhliin kotiutuskisan jälkeen 1-2 (0-5, 7-6, 1-1, 0-1).

Avausjaksolla PuPe esitti alkukauden parhaita otteitaan niin sisällä kuin ulkonakin. Ensimmäinen vuoro mentiin vielä nollilla, mutta toisessa vuorossa hanat aukesivat. Janne Korhonen, Tommi Nissinen ja Niko Asunmaa löivät PuPen kertaheitolla 3-0-johtoon ja kolmannessa vuorossa uransa ensimmäisen ykköspesis-lyötynsä sivaltanut Juho Koivisto lisäsi johdon 4-0:aan. IPV sai jaksolla vain yhden kotiutusyrityksen, mikä kertoo olennaisen PuPe-hallinnasta. Jakson loppulukemat 5-0 PuPe kaunisteli Nissisen ja Ismo Huotarin toimesta päätösvuorossa.

Toinen jakso olikin sitten erittäin värikäs ja tapahtumia riitti hamaan loppuun asti. Sisuuntuneen Imatran Lauri Rönkkö rykäisi kahden palon ajolähdössä pallon kolmosrajasta maisemiin kolmen juoksun arvoisesti. Hetki tämän jälkeen isäntien kovavireinen kärkimies Ville Lantiainen yllätti PuPen kopparit kahden juoksun arvoisella läpilyönnillä. Tilanteesta saatiin aikaan päivän ensimmäinen kunnon härdelli, kun PuPen miehet olivat vahvasti eri mieltä takarajatuomarin ratkaisusta tuomita lyönti lailliseksi. Purnauksen seurauksena Tommi Nissiselle heiluteltiin lopulta keltaista korttia. IPVn hurjan pitkän avausvuoron kuudes juoksu oli myös Lantiaisen käsialaa.

PuPe pääsi heti tasoittavallaan peliin mukaan, kun Ismo Huotari kajautti pallon etutilanteessa koppareiden välistä maisemiin, tuloksena kunnari ja kaksi tavallista. Vuoron loppuun myös neljäs juoksu oli hilkulla, mutta Huotari poltettiin hieman kyseenalaisesti kotipesään. PuPen kiri jatkui toisessa ja kolmannessa vuorossa Janne Korhosen onnistuttua molemmissa kertaalleen. Viimeiseen vuoroon lähdettiin tilanteesta 6-5.

Imatra sai aloittavallaan 7-5-juoksun Ville Huuhtasen lyötyä pallon vastustamattomasti väliin ja näin PuPelle jäi kirittävää vähintään kaksi juoksua. Neljä täppää pelissä lyönyt Korhonen jatkoi vahvoja otteitaan ja kotiutti Simo Vainikaisen, mutta IPV taisteli tilanteessa kolmospesältä hieman purnausta aiheuttaneen välipalon. Takaa-ajo vaikeutui, mutta lopulta PuPe pääsi kertaalleen vielä kokeilemaan kotiutusta. Viimeinen kotiutus ja etenkin Imatran lukkarin Ville Liukun tekemiset aiheuttivat jälleen suukopua, kun kaaren mielestä käsiään juuri lyöntihetkellä läpsyttänyt IPV-lukkari häiritsi Nissisen lyöntisuoritusta. Tilanteesta muuten jälleen erittäin niukka palovihellys kotipesään ja turpakäräjät olivat jälleen valmiit. Jakso protestoinnista huolimatta kotijoukkueelle 7-6.

Supervuorossa PuPe onnistui aloittavallaan, kun Aki Tervo löi pallon linjaan ja pallo ei pysynyt syöksykoppiyrityksessä hanskassa. Tämä näytti pitkään riittävän voittoon asti, kun PuPe teki heti kärkeen kaksi paloa omalla ulkovuorollaan. Lauri Rönkkö astui kuitenkin viime hetkillä esiin ja löi vastustamattomalla saumalyönnillään pelin tasoihin ja kotitutuskisaan asti.

Kotarissa voittoon riitti ainoastaan yksi juoksu. PuPen neljäs pari Ville Pietinen-Ismo Huotari järkkäili välilyönnillä vieraiden voittojuoksun. PuPen ulkokenttä kesti puolestaan kaikki IPVn yritykset ja näin hurja kamppailu lopulta kuopiolaisille jaksoin 2-1.

Kolmannen peräkkäisen voittonsa ottanut PuPe on sarjassa neljäntenä, hyvin mukana kärkikahinoissa. Seuraavan kerran PuPe on tulessa ensi keskiviikkona Haminan Palloilijoiden vieraana.

Scroll to Top