Välierät käyntiin keskiviikkona – jääkö kauden yllättäjä Lohi PuPen haaviin?

Tosipelit käynnistyvät vihdoin myös miesten Ykköspesiksessä tulevana keskiviikkona! Runkosarjassa tiukan taistelun jälkeen kakkoseksi sijoittunut Puijon Pesis kohtaa välieräsarjassa kolmanneksi sijoittuneen Jyväskylän Lohen, jonka voidaan sanoa olleen yksi suurimmista yllättäjistä tällä kaudella.

Sarjanousijana täksi kaudeksi Ykköspesikseen palannut Lohi keikkui läpi runkosarjan kärkisijojen tuntumassa ja se piti lopulta pintansa välieräpaikan suhteen. 22 ottelua tuottivat 16 voittoa, kuusi tappiota ja yhteensä 39 pistettä. PuPen vastaavat lukemat olivat 18 voittoa, neljä tappiota ja 50 pistettä.

Nyt on aika ulosmitata vuoden työmäärä.

– Hyvät on fiilikset, kun taas on melkein kalenterivuosi odotettu näitä pelejä. Näitä varten on syksystä asti treenattu pöljänä, että saa nauttia ja olla kunnossa, PuPen päävalmentaja ja 2.pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen fiilistelee.

Avausottelun merkitys korostuu

Lohi on kova kotijoukkue ja suorastaan legendaariseksi jo muodostunut ”aina aurinkoinen Koskenharju” oli tälläkin kaudella vieraille hankala paikka. Tämän koki myös PuPe, joka hävisi heinäkuun vieraspelin puhtaasti 2–0 (4–3, 3–1). Seuraavana päivänä Puijonlaaksossa osat vaihtuivat, kun PuPe vei pisteet jaksoin 2–0 (5–3, 6–0).

– Lohea ei saa aliarvioida yhtään. Ovat todella vaikeita vastustajia varsinkin kotikentällään. Tiukkaa mies miestä vastaan vääntöjä odotan kovasti pelinjohtoa myöten, Ronkainen tuumii.

Heinäkuun back-to-back -otteluissa nähtiin jo mukavasti tunnetta. Hiljentääkö Niko Tuikka jälleen Heikki Rantasen?

Tämä lupailee herkullisia asetelmia koko välieräsarjaan, joka ratkeaa jo kahdesta voitosta. Ensimmäisen ottelun merkitys korostuu siis lyhyessä sarjassa entisestään. Keskiviikon jälkeen sarja jatkuu ainakin lauantaina Jyväskylässä ja tarvittaessa myös sunnuntaina jälleen Kuopiossa. Voiton teesit ovat yksinkertaiset, ainakin paperilla.

– Kumpi pystyy pelaamaan ehjemmin ja tekemään vähemmän virheitä. Uskon, että meillä rutiinitaso on korkeampi vastustajaan nähden, eikä meidän tarvitse ylisuorittaa, mutta missään nimessä heikkoja hetkiä ei saa tulla ainakaan pidemmäksi aikaa. 0- ja 3-tilanteiden purkaminen ratkaisee paljon tässä sarjassa, Ronkainen jatkaa.

 

Miesten Ykköspesiksen 1.välieräottelu:
Puijon Pesis – Jyväskylän Lohi
Keskiviikkona 1.9. klo 17.00 Puijon pesäpallostadionilla!

 

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top