Vierasjoukkueen juoksujuhla

Kempeleeltä onnistui lähes kaikki, meiltä ei juuri mikään. Vierasjoukkue oli tänään selvästi parempi jaksoin 0-2 (0-17, 0-9).

Puijo aloitti sisällä. Kokoonpanoon palannut Niko Asunmaa eteni varmasti ykköselle ja Altti-Jussi Ronkaisen vaihtolyönnillä kakkoselle. Pesät täyteen yhdellä palolla ja Kasperi Laasosen ensimmäisestä kotiutusyrityksestä palo kotipesään. Toinen lyönti niukasti takalaittomaksi. Myöskin Teemu Nivalan kotiutusyritys oli muutamasta sentistä kiinni. Kotiuttamista päästiin yrittämään vielä viimeisellä lyöjällä Juho Vänskällä, mutta viimeinen lyönti kopiksi. Kauempaa ei kestänyt Kempeleenkään ensimmäinen ajolähtö. Marko Pelkosen ensimmäisellä lyönnillä ensimmäinen juoksu. Matti Korhosen lyöntivuorolla kaksi juoksua lisää. Ossi Meriläinen kotiutti Juhani Ojalan. Pari seuraavaakin juoksua hyvillä lyönneillä. Jani Lassila puhkaisi kolmosrajan ja kotiutti Ojalan.

Ismo Huotari siirteli tyylikkäillä näpyillä Asunmaan kolmoselle ja Ronkaisen kakkoselle. Nestori Moisio nipin napin ykköselle ja ajoa purkamaan Laasonen. Toinen palo. Ronkainen irti väärän aikana ja kolmas palo. Vierasjoukkueen vuoron ensimmäistä ajoa pääsi purkamaan Korhonen. Viimeisen lyönnin varma palo muuttui räpylävirheeksi ja taululle juoksu lisää. Meriläisen lyöntivuorolla viimeinen laittomaksi ja ensimmäinen palo. Yhdeksäs juoksu myös hienoisella avustuksella ja kymmenes hyvällä lyönnillä. Markus Keski-Petäjän kakkosrajapuhkaisulla 1+1 juoksua. Parin lisäjuoksun jälkeen kolmanteen vuoropariin tilanteessa 0-16.

Pesät täyteen kolmen kärjellä ja purkajaksi Huotari. Ensimmäinen palo, tilanne jatkui. Kaksi paloa lisää ja Kempele sisälle. Lassilan ensimmäinen lyönti läpi ja 17. juoksu. Enempää ei annettu.

Laasonen lyömään etutilanteeseen, viimeisellä lyönnillä palo Miro Kähkösestä kolmoselle. Seuraavana lyönyt Moisio yritti siirtää Valtteri Pirisen kolmoselle, mutta tilanteesta toinen palo. Laasosesta vähän myöhemmin kolmas palo ja jaksotauolle.

Toisen jakson alkuun Puijo teki vaihdon. Kähkönen ja Tuomas Luukkonen vaihtoivat paikkoja.

Sama tahti tuntui jatkuvan Kempeleellä. Pelkonen löi kakkosrajaleikkurin ja kotiutti Onni Määtän. Seuraavalla lyönnillä uusi kakkosrajaleikkuri, jolla kotiin Keski-Petäjä. Lassila kotiutti vielä Aki Hanhelan. Puijo oli hionut lyöntijärjestystäkin. Numerolla 1 lyönyt Kähkönen pamauttikin ensimmäisellä lyönnillään takaa läpi, mutta tulostaulun tolppa pelasti Kempeleen. Miro kuitenkin kakkospesälle. Ei kolmostilanteita.

Toisen vuoroparin alussa nähtiin Puijon toistaiseksi parasta ulkopeliä. Asunmaa poltti etenijän kolmoselle ja Ronkainen ehti vielä polttamaan takaetenijän kakkoselle! Asunmaan kädestä myös kolmas palo. Kähkönen meinasi lyödä läpi jo toisessa vuorossa peräjälkeen, mutta Kempeleen ulkopelaaja onnistui syöksymään pallon eteen.

Ensimmäinen palo taas Asunmaan heitolla. Yhden palon ajolähtöä purkamaan jokeri Korhonen, ensimmäisellä lyönnillä juoksu. Seuraavalla lyönnillä kakkosraja puhki, 1+3 juoksua. Muutama lyöntivuoro lisää ja seuraavasta ajolähdöstä kaksi paloa. Sisäpelin ongelmat Puijolla jatkuivat. Kolmen kärjellä kolme paloa. Viimeiseen vuoropariin Kempeleen johtaessa 0-7.

Toiseksi viimeisenä lyömään tullut Meriläinen kotiutti Keski-Petäjän ja viimeinen lyöjä Hanhela löi kotiin Pelkosen. Puijon tehtävänä oli hakea viimeisestä sisävuorosta 10 juoksua. Ajolähtö saatiin yhdellä palolla, mutta Laasosen lyöntivuoron jälkeen paloja olikin jo kolme.

Otteluvoitot ovat Kempeleelle 2-0. Sunnuntaina 1.9. selviää, pelataanko Puijonlaaksossa vielä tällä kaudella Superpesiskarsintoja.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top