PuPe pyöritteli Kuulaa täyden pistepotin arvoisesti

Juhannustauolta takaisin pelirytmiin palannut Puijon Pesis nappasi vihdoin kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton, kun se murjoi vieraskentällä Ylivieskan Kuulan jaksoin 0-2 (1-9, 3-13). Raikkaassa juoksu-iloittelussa kuopiolaiset saivat onnistumisia laajalla rintamalla, eikä kotijoukkue Kuula saanut kuin toisen jakson alkupuolella pientä otetta vieraistaan. Lopulta tulostaulua komistivat varsin tylyt lukemat molemmilla jaksoilla.

Puijon puolelta suurimmat teholukemat rohmusi 2+5 juoksua lyönyt ja kaksi tuotua merkkauttanut Ismo Huotari. Kunnareiden makuun pääsi myös Nestori Moisio, jonka toisen jakson komea kakkosjatkeen puhkaisu toi miehelle uran ensimmäisen kunnarin.
– Ennen peliä sain aika suoran ”ilmoituksen” Jaskalta (pelinjohtaja Huttunen), että lyön tänään kahdesti rajasta läpi. Ei nyt mennyt aivan täysin niin kuin suunniteltiin, mutta käy näinkin, Huotari virnisti.
– Puhdas voitto on todella iso juttu meille näinkin hankalan alkukauden jälkeen.

PuPe sai heti alussa hyvän vaihteen päälle, kun se siirtyi ensimmäisessä vuorossa 0-2-johtoon jokerikotiuttajien Tommi Nissisen ja Teemu Nivalan onnistumisilla. Jatkoa seurasi toisessa vuorossa, kun Huotari puhkaisi ajotilanteessa Ylivieskan koppareiden avustuksella takakentältä pajatson tyhjäksi. Jakson loppu oli kaunistelua tilastoihin ja loppulukemat kirjattiin vieraille 1-9.

Toisen jakson alussa PuPella oli vaikeimmat hetkensä. Lukkarivaihdoksen tauolla tehnyt Kuula tuli pirteästi jakson alkuun ja se johti ottelua kahteen kertaan, ennen kun PuPe sai jälleen koneet käyntiin kolmannessa sisävuorossaan. Ensin Lassi Vuorela löi välilyönnillä pelin 3-3:een ja jatkotilanteen harhaheitolla kuopiolaiset menivät jo johtoon. Tämän jälkeen PuPe lähti karkumatkalle, johon Kuula ei pystynyt enää vastaamaan.

Neljäs sisävuoro oli PuPelta komeaa katseltavaa ja tuloksena oli peräti kuusi juoksua. Huotari ja Moisio löivät kakkospuolelta kunnarin mieheen ja Iiro Nokkala löi taululle loppulukemat 13-3. Tilastoista mainittakoon myös Antti Rinnevuoren viisi tuotua, joiden lisäksi mies löi yhden juoksun. Jokerimörssärit Nissinen (0+4) ja Nivala (0+3) olivat myös hyvässä lyönnissä.

PuPen osalta pelit jatkuvat viikon päästä tiistaina, jolloin edessä on kesän toinen Savon paikallinen, SiiPe-PuPe.