Runkosarjan viimeinen kolmannes alkoi puhtaalla voitolla

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue aloitti runkosarjan viimeisen kolmanneksen lauantaina puhtaalla voitolla takanaan kolmen pisteen päässä kärkkyneestä Muhoksesta. Puijo nuiji kotikentällään Muhoksen nurin numeroin 2-0 (12-8, 1-0).

Voitto nosti Puijon sarjataulukossa viidenneksi ohi Jyväskylän Kirin, joka saapuu jo tiistaina Puijon vieraaksi Kuopioon. Kiri näytti vaarallisuutensa, kun se keskiviikkona kotikentällään voitti sarjaa yhä johtavan Siilinjärven Pesiksen 2-0. Kiri on vain kaksi pistettä Puijon perässä, joten tiistain ottelu Puijon pesäpallostadionilla on molemmille joukkueille erittäin tärkeä.

Tärkeä oli Puijolle myös kolme pistettä tuonut voitto Muhoksesta. Puijon kaula ykkössarjan pohjoisimpaan joukkueeseen on lauantain jälkeen kuusi pistettä.

Ottelu alkoi Puijon kannalta hankalasti. Muhoksen lyöjäjokeri Jani Korhonen iski pelkässä kolmostilanteessa pallon takaa läpi. Tuloksena oli kunnari ja yksi tavallinen.

Puijo vastasi toisen vuoroparin aloittavalla. Lassi Vuorela iski avauspinnan ja Roope Haapsalo kotiutti viimeisenä lyöjänä Vuorelan. Peli oli tasan, mutta ei pitkään. Vesa Pöytäkangas ja Korhonen veivät Muhoksen uudelleen kahden juoksun johtoon hyvillä välilyönneillä.

Juoksuiloittelu jatkui Puijon avatessa kolmannen vuoroparin. Nyt onnistuivat Ismo Huotari, Haapsalo ja Puijon toinen lyöjäjokeri Perttu Paakkola.

Muhos vastasi vielä kerran. Kolmannen tasoittavalla se kampesi jälleen johtoon juoksuin 6-5.

Neljännen aloittavalla Muhoksen selkäranka napsahti lopullisesti. Simo Vainikainen tasoitti pelin kotiuttamalla Roope Koskelaisen. Sen jälkeen onnistui jälleen Paakkola, joka vei Puijon juoksun johtoon.

Jakson ratkaisijaksi nousi Ismo Huotari, joka pamautti pallon kakkosluukusta maisemiin. Huotari saalisti kunnarin ja kaksi tavallista. Peli oli jo 10-6. Kun vielä Vuorela ja Antti Rinnevuori löivät juoksun mieheen, oli Muhoksen urakka neljännen tasoittavalla liian suuri.

Muhoksen pelinjohtaja Ville Väisänen myönsi, että Muhos ei toipunut ensimmäisen jakson tappiosta loppupelin aikana. Katkeralta tappio varmasti tuntuikin. Pesäpallo-ottelussa jaksovoittoon yleensä riittää kahdeksan juoksua. Tällä kerralla se ei kuitenkaan riittänyt.

Toisen jakson voittoon Puijolle riitti yksi juoksu. Sen löi Haapsalo ja toi etenijäjokeri Niko Asunmaa.

Puijon pelinjohtaja Mikko Pirhonen luonnehti toista jaksoa toisesta lajista tutuilla termeillä: joukkueet sitoivat toisiaan ja ainoan iskun sai läpi Puijo.

Pirhonen sanoi ottelun jälkeen, että pelinjohtajan tunnelmat olivat parhaat koko tällä kaudella. Lyhyt tappioputki saatiin poikki oikealla hetkellä. Iloinen hän oli siitä, että Muhoksen hyvät kotiutuslyönnit ensimmäisellä jaksolla eivät saaneet joukkueen päätä painumaan.

Erikseen Pirhonen kehui kentän parhaana palkittua Ismo Huotaria, joka hänen mukaansa on pelannut jo pitkään hyvin ja nyt käytännössä ratkaisi ottelun ensimmäisen jakson.

Puijon joukkueesta löytyi lauantaina onnistujia enemmänkin. Lukkari Joona Sikiö pelasi hyvän pelin ja hän sai ansaitusti Puijon ykköspalkinnon. Sikiö piti ratkaisevilla hetkillä Muhoksen pelätyt lyöjäjokerit kurissa.

Ehkä suurin onnistuja oli kuitenkin Puijon joukkue nimenomaan joukkueena. Maila ei tutissut ja räpylä piti kaikilla miehillä painetilanteissa. Se lupaa hyvää tiistaina jatkuvissa mittelöissä.

Teksti: Mauri Liukkonen