Välieräkenraalista niukka tappio Tampereella

Puijon Pesis kohtasi Tampereella tulevan välierävastustajansa Manse PP:n, kun Ykköspesiksen runkosarja vuosimallia 2018 paketoitiin lopullisesti kasaan. Kummallakaan joukkueella ei ollut ottelussa enää runkosarjaa ajatellen sen kummempia panoksia, joka näkyi myös molempien kokoonpanoissa useina muutoksina. Täyttä kuvaa voimasuhteista ei näin ollen saatu, mutta Tampere punnersi voiton tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-0 (6-5, 4-4).

PuPe sai otteluun unelma-alun, kun se siirtyi heti avausvuorossa 0-4-johtoon jokerikotiuttaja Tommi Nissisen täydellisyyttä hipovan kakkosrajaleikkurin tyhjentäessä koko pajatson. Hyvän alun jälkeen PuPen ulkokenttä sortui lukuisiin helppoihin virheisiin ja se päästi kotijoukkue Manse PP:n liian helposti peliin mukaan. Nissinen nosti vielä vieraat kahden juoksun karkumatkalle 3-5:een, mutta kolmannessa sisävuorossaan Manse PP iski kolme juoksua, jotka riittivät sille 6-5-jaksovoittoon.

Toisen jakson alkuun PuPe jäi kahden juoksun päähän, mutta omalla tasoittavallaan se näytti sitkeyttä, kun ensin Tuomas Luukkonen kotiutti keskipompulla Altti-Jussi Ronkaisen ja viimeisenä lyöjänä Teemu Nivala kierrätti Nestori Moision kotiin saakka. Tasaisissa merkeissä edennyt jakso kirjattiin lopulta tasalukemiin 4-4, jossa isäntien suurin sankari oli kolme neljästä lyönyt jokeri Jarkko Paloniemi. Vieraiden parhaana palkittiin itseoikeutetusti 1+4 juoksua lyönyt Nissinen.

Runkosarja päättyi siis PuPen osalta nelossijaan ja se kohtaa välieräsarjassa juuri Tampereen, joka oli kolmas. Välierät käynnistyvät tulevana keskiviikkona Tampereella ja paikka Superpesiksen karsintoihin irtoaa kolmella voitolla. Toinen välieräottelu on lauantaina 18.8. Kuopiossa.

Kuva: Saimi Airaksinen