Yksi hyvä jakso ei riittänyt voittoon

Puijon Pesiksen road tripin ensimmäinen ottelu päättyi karvaaseen tappioon. Simon Kiri vei voiton lopulta supervuoroparissa 2-1s (3-1, 1-10, 1-0).

Ensimmäiset kaksi vuoroparia nähtiin hyvää ulkopeliä puolin ja toisin. Puijon kakkospalkittu Juho Vänskä suoritti tuttuun tapaan syöksykoppien muodossa ja Niko Asunmaa sekä Nestori Moisio polttivat loistavasti.

Kolmannessa vuoroparissa Simo järjesti kahden palon ajolähdön, josta Jarno Pelkonen kotiutti Tommi Koiviston. Tasoittavalla vuorollaan Puijo ei onnistunut tasoittamaan tilannetta.

Neljännessä vuorossa Koivisto kotiutti ajolähdöstä Antti Kurttilan ja hieman myöhemmin Juuso Nousiainen Juha Turskan. Puijon tasoittavalla nähtiin hieman esimakua toisesta jaksosta, kun Waltteri Hämäläinen kotiutti tyylikkäästi Miro Kähkösen.

Jaksotauolle siirryttiin tilanteessa 3-1.

Tauon aikana pidettiin perinteinen palopuhe, joka jälleen kerran auttoi. Lyöntijärjestystäkin ruuvattiin uusiksi. Asunmaa siirtyi numerolle 1, Misa Märsylä numerolle 2 ja Altti-Jussi Ronkainen numerolle 3.

Ensimmäisessä vuoroparissa hanat avattiin. Puijon ykköspalkittu Teemu Nivala kotiutti ajolähdöstä Ronkaisen ja seuraavalla lyönnillään puhkaisi takarajan. Oman kunnarin lisäksi juoksut toivat Moisio ja Valtteri Pirinen. Tasoittavalla Simon annettiin tehdä yksi juoksu.

Toisessa vuorossa vauhti jatkui. Hämäläinen kotiutti Asunmaan, Kasperi Laasonen Ronkaisen ja Nivala Hämäläisen. Simo poltettiin nopeasti, ja niin poltettiin myös Puijo kolmannessa vuorossa. Kolmannen tasoittavalla Simo pidettiin jälleen nollilla.

Neljännessä vuorossa herkuteltiin vielä kolmella juoksulla. Miro Kähkönen löi kunnarin tyhjään kenttään ja juoksi hieman myöhemmin kotiin Laasosen lyömänä. Nivala viimeisteli loppulukemat 1-10.

Supervuoroparin aloittavalla Simo pelasi taas hyvää ulkopeliä. Kotiuttamista yritettiin, onnistumatta.

Kurttila varmisti Simon voiton kotiuttamalla Kasperi Salmelan.

Puijolla kolmostilanteita 21, Simolla 14.

Road tripin seuraava peli pelataan jo huomenna Oulun Lippoa vastaan. Ottelu alkaa klo 16.

Kuva: Saimi Airaksinen