Ylivieska on Puijolle hyvä mittari

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue kohtaa seuraavassa kotipelissään keskiviikkona 31.5. Ylivieskan Kuulan. PuPen pelinjohtaja Mikko Pirhosen mielestä Kuulan kaltainen perinteinen seura ja tavoitteellinen joukkue on hyvä mittari katsoa, missä PuPen oma kehitysprosessi tässä vaiheessa kautta etenee.

Tämä on totta, kun katsoo viime kauden sarjataulukkoa. Ylivieska sijoittui runkosarjassa viidenneksi eli heti Puijon jälkeen. Pisteitä Ylivieska kalasti vain viisi Puijoa vähemmän.

Ylemmissä pudotuspeleissä Ylivieska sai vastaansa Siilinjärven Pesiksen, jolle se kuitenkin hävisi suoraan kolmessa ottelussa, eikä päässyt karsimaan superpesispaikasta. Tälläkin kaudella joukkueen tavoitteena on edetä ylempiin pudotuspeleihin eli sijoittua viiden parhaan joukkoon runkosarjassa.

Täksi kaudeksi Kuulan joukkue on jonkin verran uusiutunut. Runko on tosin pysynyt ennallaan.

Pirhonen nostaa Kuulan pelaajista esiin Markus ja Miika Keski-Petäjän. Miehet pelaavat sisällä ykköskärjessä. Ulkona Miika lukkaroi ja Markus vahtii ykköspesää.

Etukentällä siepparina häärii Arttu Ruuska, joka viime kaudella pelasi useita pelejä Vimpelin superpesisjoukkueessa.

Kuulan alkukausi on sujunut hieman tahmeasti. Pelejä on yhtä monta kuin Puijolla eli viisi, mutta pisteitä vain viisi, kun niitä Puijolla on 11. Puijo onkin voittanut kaikki pelaamansa ottelut.

Syy Kuulan laihaan pistepussiin selviää nopeasti, kun tarkastelee tilastoja: Kuula ei ole pystynyt juoksuttamaan pelaajia kotipesään riittävän tehokkaasti. Kuulalla on plakkarissaan vain 18 juoksua, kun niitä Puijolla on 45. Tämä tarkoittaa, että Kuulan pelaajat ovat lyöneet yli viisi juoksua vähemmän peliä kohden kuin Puijon pelaajat.

Kuulan juoksuista seitsemän on lyönyt kotiuttajajokeri Teemu Nivala.

Puijon Pesiksen kapteeni Antti Rinnevuori onkin positiivisesti yllättynyt Puijon tähänastisesta juoksumäärästä.

-Rehellisesti sanoen olin ennen kauden alkua hieman huolissani siitä, kuka lyö Puijon juoksut. Ei tarvitse enää olla, Rinnevuori sanoo.

Hyvä asia on sekin, että kotiutusvoima Puijon joukkueessa jakautuu kohtalaisen tasaisesti. Ratkaisijoita löytyy, vaikka jollakin pelaajalla maila ei osuisikaan palloon riittävän rivakasti kotiutustilanteissa. Lyöjäjokerit Roope Haapsalo ja Veikka Keinänen ovat onnistuneet hyvin, samoin numerolla 4 pelannut Perttu Paakkola, joka viime sunnuntain Lohi-pelissä palkittiin kentän parhaana.

Pelinjohtaja Pirhonen antaa katsojille vinkin keskiviikon peliin: kannattaa seurata Paakkolaa, Ville Pietistä ja siepparina hienoja otteita esittänyttä 17-vuotiasta Juho Keinästä.

-Nämä herrat laittavat itsensä määrätietoisesti likoon, jotta voisivat katsoa rajansa urheilijoina. Samalla he antavat valmentajallekin virtaa, Pirhonen kehuu.

Puijon joukkue valmistautuu keskiviikon peliin normaalilla kaavalla. Tiistaina on lajiharjoitus ja palaveri, jossa käydään läpi Ylivieskan joukkuetta.

Vielä maanantain ainakin joukkueen kapteeni Rinnevuori halusi pitää ajatuksensa pois pesäpallosta. Alla oli surkeassa säässä sunnuntai-iltana pelattu ottelu ja seuraava peli edessä vasta keskiviikkona.

-En ainakaan lähde katselemaan jotakin peliä kentän laidalle, Rinnevuori sanoi hierojalta palatessaan.

Miten kokenut pelaaja sitten nollaa tilanteen pelien välillä?

-Tekemällä enemmän työhommia tai käymässä koirien kanssa pitemmällä lenkillä. Viime kesänä suoritin golfissa green cardin. Eiköhän tänä kesänä golfkentälläkin tule rentouduttua.

 

Teksti: Mauri Liukkonen

 

 

 

Scroll to Top