Yllätysvalmiit Simo ja Loimaa haastavat Puijon Pesiksen

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue lähtee hakemaan tärkeitä pisteitä kotiotteluista keskiviikkona ja perjantaina. Vastaansa joukkue saa yllätysvalmiit Simon ja Loimaan. Ottelu Simon Kiriä vastaan alkaa keskiviikkona kello 18. Puijon Pesis – Loimaa pelataan perjantaina samaan aikaan.

Puijon varakapteeni Nestori Moisio valmistautuu kotituplaan luottavaisesti. Moisio oli poissa edellisestä pelistä Sotkamon Jymyn Jaguarseja vastaan pienen kuumeilun vuoksi. Puolentoista viikon ottelutauko tuli hyvään rakoseen ja nyt nuori etukentän raataja on jälleen valmis tositoimiin.

– Simo on hurmosjoukkue. Jos se saa sisäpelin toimimaan, siltä onnistuu kaikki, Moisio sanoo.

Joukkueessa ei kuitenkaan ole kovin paljon nopeita etenijöitä.

– Jos Simon kärki saadaan keskiviikkona kuriin, urakka on paljon helpompi, hän toteaa.

Useimpien ykköspesisjoukkueiden tapaan Simo tekee yhteistyötä superpesisjoukkueen kanssa. Simon yhteistyökumppani on Kempeleen Kiri. Niinpä joukkueen parhaat etenijät Aleksi Hautala ja Tommi Koivisto ovatkin Kempeleen sopimuspelaajia. Molemmat ovat kauden ensimmäisissä otteluissa onnistuneet hyvin.

Kempeleen kasvatti on myös Joona Suni, joka viime kesänä palkittiin A-poikien Itä-Länsi –ottelussa idän joukkueen ykköspalkinnolla.

Mielenkiintoisia pelaajia joukkueessa ovat veljekset Juuso ja Joona Nousiainen, jotka ovat Kirin omia kasvatteja. Juuso pelaa lukkarina ja vyöllä on jo B-poikien Itä-Länsi –ottelu toissa kesältä.

Vasta 17-vuotiaasta Joonasta on kasvamassa tehokas kotiuttajajokeri. Viime kaudella hän Ykköspesiksen runkosarjassa takoi 24 juoksua. Nyt kasassa on neljästä ottelusta jo yhdeksän lyötyä.

Simo voitti sunnuntaina Puijon Pesiksen perjantain vastustajan eli Loimaan supervuoroparin jälkeen. Se onkin Simon toistaiseksi ainoa voitto tällä kaudella. Joukkue on sarjan viimeisenä kolmella pisteellä.

Loimaa sen sijaan on kerännyt kaksi pistettä enemmän eli pisteitä on yhtä paljon kuin Puijon Pesiksellä. Viikko sitten keskiviikkona Loimaa yllätti sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvan Alajärven, jonka se kepitti kotonaan puhtaasti 2-0.

Puijon Pesis ja Loimaa ovat jo kertaalleen kohdanneet tällä kaudella. Puijo vei Loimaalla pelatusta ottelusta täydet kolme pistettä.

Nestori Moisiolle Loimaa on Simoa oudompi joukkue, vaikka muutamia tuttuja pelimiehiä joukkueessa pelaakin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen osoitti, että joukkue kuitenkin on normaalipelillä voitettavissa.

Loimaan kokoonpano on hieman elänyt. Superpesistä pelaava Manse nappasi lupaavan nuoren Leevi Lehdon omaan rosteriinsa. Sen seurauksena kotiuttajajokeri Tommi Angervisto Simo-pelissä sunnuntaina joutui tarttumaan räpylään.

– Mielenkiintoista nähdä millaisella kokoonpanolla Loimaa Kuopioon perjantaina tulee, Moisio tuumaa.

Varakapteenin rooli on tuonut Moisiolle tällä kaudella uusia tehtäviä, joita hän kuvaa mielenkiintoisiksi ja mielekkäiksi.

Vastuuta on tullut aikaisempia kausia enemmän myös sisäpelissä. Hyvin Nestori on vastuunsa kantanut: kolmessa pelissä on kertynyt 18 kärkilyöntiä. Vieraspelissä Loimaalla hän löi kauden ensimmäisen kunnarinsa.

– Ykköskärjessä pelaaminen kuormittaa aika tavalla, kun ulkopelissä etukentälläkin joutuu liikkumaan paljon, Moisio sanoo.

Seeti Surakan tulo lukkariksi on roolittanut etukenttää uudella tavalla, mitä Moisio luonnehtii hyväksi asiaksi.

– Eiköhän etukentän pelaaminen kauden loppua kohden ala hioutua entistä paremmaksi, hän uskoo.

Ottelu Puijon Pesis – Simon Kiri pelataan Puijon pesäpallostadionilla keskiviikkona 15.7. kello 18. Otteluisäntänä on OP Pohjois-Savo. Ottelu Puijon Pesis – Loimaa pelataan Puijon pesäpallostadionilla perjantaina 17.7. kello 18.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top