Kolme pistettä ja papukaijamerkki

Heikonpuoleisesti sujunut Sotkamo-peli oli muisto vain, kun Puijon Pesis otti kolme pistettä Kannuksen Uralta juoksuin 6-3, 2-0.

Peliin saatiin huono alku, kun Niko Asunmaasta tehtiin nopea palo kakkoselle. Pesät saatiin seuraavilla lyöjillä täytettyä ja ajolähtöäkin yritettiin purkaa pari kertaa, mutta tilanne päättyi koppiin. Kannus pidettiin tasoittavalla vuorolla aisoissa ilman yhtäkään kolmostilannetta.

Muun muassa Valtteri Pirisen kärpäsillä Kannus pidettiin kurissa.

 

Toisen vuoroparin alkuun pesät täytettiin kolmen kärjellä. Ajoa yritti ensin purkaa Waltteri Hämäläinen, mutta lyönnit laittomiksi. Seuraavana lyömään tullut Teemu Nivala kotiutti Asunmaan. Tämän jälkeen nähtiinkin Juho Vänskän tavaramerkki, kova rajaleikkuri ja kolme juoksua! Ismo Huotarin tyylikäs lyönti kakkoskopparin eteen kotiutti Vänskän. Tilanne jo 5-0, johon myös hieman myöhemmin vuoro päätettiin. Kannus sai oman pelinsä auki harhaheiton vuoksi. Enempään ei mahdollisuuksia ollutkaan Puijon ulkopelin ansiosta.

Kolmannen vuoron alku oli kuin uusinta edellisestä. Pesät täytettiin taas kärjellä ja Hämäläinen pääsi purkamaan ajolähtöä. Tämä ei tuottanut tulosta, mutta seuraavana lyömään tullut Vänskä kirjasi tililleen yhden lyödyn juoksun lisää. Puijon ulkopelin moottori ei yskinyt eikä Kannusta päästetty kakkospesää pidemmälle.

Niko Asunmaa toi tänään kaksi juoksua ja meni kentälle 83-prosenttisesti.

 

Puijon viimeisessä sisävuorossa palot tehtiin viidessä minuutissa. Kannuskin sai viimein vaihteen silmään ja täytti pesät palottomasti. Aikalisän jälkeen lyömään tullut Tommi Angervisto onnistui kotiuttamaan Joonas Lahden, mutta kolmannen lyönnin koppi tyhjensi kentän. Seuraava juoksu vapaataipaleella. Tämä riitti ja jaksotauolle lähdettiin lukemissa 6-3.

Puijon ulkopeli ei tauon aikana huonontunut. Tyylikkäillä suorituksilla kolme paloa ja tasoittamaan. Nivala avasi toisen jakson juoksut kotiuttamalla Misa Märsylän hienolla rajanäpyllä.

Toisessa vuorossa Kannus pääsi purkamaan ajolähtöä kolmella eri lyöjällä, mutta hyvällä ulkopelillä tilanne pidettiin samana. Puijon sisävuorossakaan ei hirveästi juhlittu, mutta jakso päätettiin kuitenkin Altti-Jussi Ronkaisen tuomaan juoksuun.

Kolmannessa vuoroparissa juoksuja ei kummallekaan hyvistä yrityksistä huolimatta. Viimeiseen vuoropariin Puijon johtaessa 2-0.

Ensimmäinen palo tehtiin nopeasti, toinen välittömästi Kannuksen aikalisän jälkeen ja kolmas heti perään. Kolme pistettä!

Ismo Huotarin yhden lyödyn juoksun lisäksi ulkopeli toimi erinomaisesti.

 

Puijon ykköspalkitun Juho Vänskän mielestä peli sujui.

– Tehtiin se mitä tarvittiin. Kärki pelasi tänään aika hyvin, vastustaja ei oikein päässyt sitä sotkemaan. Vaihtajat teki tilannetta ja me tehtiin riittävä määrä pinnoja, Vänskä kertoo.

Seuraava Puijon Pesiksen kotiottelu on sunnuntaina 4.8. kun vieraaksi saapuu Vähänkyrön Viesti. Aiempi kohtaaminen Vähässäkyrössä päättyi kotijoukkueen 2-1k-voittoon. Tervetuloa!

Kuvat: Saimi Airaksinen

 

 

Scroll to Top