Puijon Pesis ry

Puijon Pesis ry on kuopiolainen pesäpalloseura, joka tarjoaa koko pesäpallopaletin pesiskouluista juniorijoukkueisiin ja huippupesikseen sekä harrastamisen ja yhteisten elämyksien mahdollisuuksia kaikille. Tavoitteenamme on olla Savon huippupesäpalloilun lippulaiva, johon on imua koko maakunnasta. Puijon Pesiksen edustusjoukkue pelaa miesten Ykköspesiksessä. Toimimme intohimoisesti erityisesti lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun puolesta, tarjotaksemme mielekkäitä harrastusmahdollisuuksia sekä unohtumattomia pesäpalloelämyksiä ja tehdäksemme tilaa ainutlaatuiselle kansallislajillemme kuopiolaisten ja savolaisten sydämiin. Tavoitteena on mahdollistaa kaikille elämänmittainen liikunnallinen elämäntapa, osallistuminen ja osallisuus.

 

Sääntöjen mukaisesti seuran toiminta-alueena on Kuopion alue ja Pohjois-Savo. Tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa ja pesäpallon harrastusta seuran toiminta-alueella siten, että kaikilla on mahdollisuus harrastaa ja osallistua kunto- ja terveysliikuntaan, harraste- kilpa- tai huippupesäpalloiluun tai näihin liittyvään yhdistystoimintaan edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Seuran toiminnan perustana ovat liikunnan ja urheilun eettiset ja reilun pelin periaatteet. Toiminnassa edistetään hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja suvaitsevaisuutta.

 

Puijon Pesis syntyi vuonna 1999 Kuopion Kelta-Mustien ja Siilinjärven Pesiksen miesten edustusjoukkueiden yhdistyttyä. Seuran paras saavutus on pronssi Superpesiksessä kaudella 2006. Nykymuotoinen Puijon Pesis ry muodostui kun Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry (perustettu 2009) ja Puijon Pesisjuniorit ry (perustettu 2007) yhdistyivät yhdeksi seuraksi vuonna 2016. Puijon Pesis pelaa kotiottelunsa vuonna 2008 valmistuneella Puijon pesäpallostadionilla, jossa on 1400 istumapaikkaa, joista katettuja on yli 1000.

 

Uuden Puijon Pesiksen tunnuslauseena on ”Yksi seura. Yhdessä.” Se viestii vahvasti yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden kulttuurista. Tavoitteenamme on kehittää toimintaa, vahvistaa kuopiolaista ja savolaista pesäpallokulttuuria sekä lisätä merkittävästi pesäpallon harrastajien määrää. Puijolaisessa pesisperheessä on voimaa!