Miesten hallikausi jatkui voitokkaasti – vahva ulkopeli perustana

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue voitti talven toisessa harjoitusottelussaan Kannuksen Uran. Lauantain myöhäisillan kamppailu Kuopio-hallilla oli vähäjuoksuinen, jossa päärooliin nousi vahva ulkopeli. PuPe oli vahvempi ja se raapi voiton jaksolukemin 1−0 (4−1, 1−1.) Varsinaisen peliajan päälle pelatun kuuden parin kotiutuslyöntikilpailun kuopiolaiset voittivat juoksuin 3−1.

Ensimmäisen halliottelun tapaan PuPen omaa sisäpeliä sotkivat erilaiset virheet, mutta vastaavasti räpylä kädessä tapahtui paljon voittavia suorituksia. Etenkin lukkari Seeti Surakka oli todella kovassa iskussa pitäen Kannuksen lyöjiä tiukasti otteessaan läpi pelin jo nollatilanteesta lähtien.

Avausjaksolla PuPe onnistui paremmin myös sisällä ja se karkasi heti avausvuorossa 2-0-johtoon. Ensin Waltteri Hämäläinen löi merkistä pallon väliin, ja seuraavalla lyönnillä kolmosjatkeelta läpi siten, että Kasperi Hämäläinen ehti kipitellä suoraan kakkospesältä kotiin. Yhden huonomman vuoron jälkeen pari iskua tuli jälleen kolmannessa vuorossa, kun ensin Kannuksen kasvatti Niko Märsylä kotiutti välilyönnillä Kasperi Laasosen, ja hetkeä myöhemmin Märsylä ennätti jo kotiin Niko Asunmaan saumalyönnillä.

Kannus avasi juoksutilinsä viimeisessä vuorossa, kun Tuomo Rautio löi pallon kakkoskoppari Miro Kähkösen eteen. Jakso kuitenkin Puijolle 4−1.

Toiselle jaksolle PuPe teki pieniä muutoksia kokoonpanoonsa, mutta sen sisäpeliä leimasivat peräkkäisten onnistumisten puute ja myös merkkivirheet sotkivat pelin pyörittämistä. Juoksutili aukesi vasta kolmannessa vuorossa, kun Laasosen varsilyönti ei pysynyt Kannuksen etukentän räpylässä ja Kasperi Hämäläinen toi jakson avausjuoksun. Kannus tuli tasoihin Aleksi Alangon välilyönnillä ja päätösvuoroon mentiin 1−1-tasalukemista. PuPe joutui lopulta puolustuskannalle, mutta se kesti vieraiden ahdistelut viimeisessä vuorossa.

Halliajan puitteissa pelattu kuuden parin pidennetty kotiutuslyöntikilpailu kääntyi myös PuPelle 3−1. Mailan varressa onnistuivat Laasonen, Ismo Huotari ja Surakka.

PuPen hallipelit jatkuvat oikein toden teolla tulevana viikonloppuna. Perjantai-iltana se kohtaa Superpesiksen Kiteen Pallon ja lauantaina vastaan asettuu kahteen otteeseen Simon Kiri. Kaikki ottelut pelataan Kuopio-hallissa.

 

PuPen kokoonpano ja tehot: (toisen jakson lyöntinumero suluissa)

1. (9.) Nestori Moisio 1V (0/0)
2. (7.) Niko Märsylä 3P (1/1)
3. (2.) Juuso Väisänen S (0/0)
4. (12.) Antti-Jussi Toropainen 3V (0/0)
5. (3.) Ismo Huotari 2V (0/1)
6. Kasperi Hämäläinen 3K (0/2)
7. (4.) Waltteri Hämäläinen 2P (2/0)
8. (5.) Seeti Surakka L (0/0)
9. (8.) Miro Kähkönen 2K (0/0)
10. Kasperi Laasonen (1/1)
11. Niko Asunmaa (1/0)
12. (1.) Väinö Väänänen (0/0)

Scroll to Top