Nuori ja nopea vs. kokenut ja hidas

Puijon Pesiksen ykkössarjajoukkue saa kauden avauksessa lauantaina 13.5. vastaansa perinteikkään Ulvilan Pesä-Veikot. Ottelu alkaa Puijonlaakson pesäpallostadionilla klo 17.

Puijonlaakson stadion on ollut Ulvilalle hankala paikka. Viime kaudella Kuopiossa pelattu peli päättyi Puijon 2-0 voittoon. Kesällä 2015 Puijo voitti niukemmin eli 1-0.

LokkiAreenalla Ulvilassa tilanne on ollut päinvastainen. Viime kesänä Puijo hävisi vieraspelinsä 1-0. Vuonna 2015 Ulvila nokki Puijon kumoon 2-0. Tämän kauden vieraspeli Ulvilassa päättää Puijon runkosarjan elokuun 6. päivänä.

-Puijon stadion on ollut meille häijy paikka. Nyt on kuitenkin tarkoitus murtaa vanha taika, sanoo Ulvilan pelinjohtaja Janne Lähde.

Ulvilan valmistautuminen alkavaan kauteen ei sujunut aivan niin kuin piti. Pelinjohtajaa seura haki koko talven. Lähde harjoitteli kautta varten pelaajana, mutta loukkasi jalkansa ja oli sivussa kuukauden verran. Keväällä hän vaihtoi mailan ja räpylän pelinjohtajan viuhkaan.

Lähteen mukaan pelaajavetoinen harjoittelu ilman pelinjohtajaa pitkälle kevääseen tarkoitti käytännössä sitä, että taktiikkakuvioita päästiin miettimään myöhään. Joukkue koostuu kuitenkin kokeneista pelaajista, jotka pääsevät nopeasti kartalle.

-Pelasimme ulkona kolme treenipeliä, jotka kaikki voitimme. Voitto tuli Superissa pelaavasta Kankaanpäästäkin, Lähde sanoo.

Ulvilan joukkue lähtee lauantaina ajamaan kohti Kuopiota kello 7 aamulla. Pahoja loukkaantumisia ei ole, joten todennäköisesti bussiin nousevat seuran parhaat pelaajat.

Pelinjohtaja Lähde on ottanut Puijon Pesiksesta monta kertaa mittaa pelaajana ja nyt siis ensimmäisen kerran pelinjohtajana.

-Puijolta näyttää lähteneen pois pelaajista kokeneemmasta päästä. Tilanne on tullut nuoria miehiä, joita kaikkia en vielä tunne. Olisiko niin, että Puijon joukkue on nuori ja nopea. Ulvila taas on kokenut ja hidas. Siinähän on aineksia mielenkiintoiseen otteluun, Lähde nauraa.

Ulvilan pelaajista Lähde nostaa esiin lukkari Mikko Talvitien, 30, joka hänen mukaansa on yksi ykköspesiksen aliarvostetuimmista, mutta samalla taitavimmista pelaajista.

Samaa mieltä Talvitiestä on Puijon Pesiksen pelinjohtaja Mikko Pirhonen.

-Talvitie on vanhan hyvän ajan lukkari, joka syöttää hirmuista tolppaa. Siinä on meille haastetta jo nollatilanteessa, Pirhonen sanoo.

Superiakin pelannut lyöjäjokeri Petri Kulmala on aina vaarallinen. Samoin Jesse Jokela, joka taitavana vaihtolyöjänä rakentaa tilanteita, mutta jonka lyöntivuorolla on aina myös läpilyönnin vaara.

-Janne Lähde osaa varmasti kokeneena pelaajana johtaa peliä juonikkaasti. Hän saattaa yrittää arvata millaista peliä me Ulvilalta odotamme ja lähtee pelaamaan odotustamme vastaan, Pirhonen analysoi.

Myös Puijo on saamassa avausotteluun jalkeille lähes terveen joukkueen. Pieniä kolhuja on, mutta pelaamista ne eivät estä.

Pelinjohtaja Pirhonen allekirjoittaa vastustajan pelinjohtajan arvion nopeasta joukkueesta.

-Meillä on 6-7 pelaajaa, joista kuka tahansa voi pelata ykkösetenijänä. Se antaa mahdollisuuden pelata kahdella kärjellä, Pirhonen sanoo.

Puijonlaakson stadionin kotiyleisölle Pirhonen antaa vinkin: kannattaa seurata sisäpelissä ykköskärkeen nostettua Ville Pietistä, joka on talven aikana ottanut pitkän harppauksen eteenpäin. Ulkopelissä Pietisen paikka vaihtelee tilanteen mukaan.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top