Otteluennakko: Puijon Pesis hakee viidettä perättäistä voittoa

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue hakee viidettä perättäistä voittoa keskiviikkona 1.6., kun vastaan kotikentällä asettuu Alavuden Peli-Veikot. Ennen keskiviikon pelejä Puijon Pesis on sarjataulukossa kolmantena 10 pisteellä. Sarjaa johtaa kaikki pelinsä tähän mennessä voittanut Oulu 13 pisteellä. Puijoa pisteen edellä on Kouvolan Pallonlyöjien reservijoukkue, joka on pelannut ottelun Puijoa enemmän.

Puijon pelaajista Alavuden joukkueen tuntee parhaiten Joonas Riikilä, joka neljä edellistä kautta pelasi juuri APV:n joukkueessa. Vaikka Alavus on sarjassa toiseksi viimeisenä, Riikilä varoittaa aliarvioimasta joukkuetta.

– Joukkueesta löytyy lyöntivoimaa. Jos porukka vain saa rakenneltua takatilanteita, niin kyllä he ukkoa osaavat kotiin lyödä, Riikilä sanoo.

APV on toistaiseksi voittanut vain yhden ottelun. Alajärvi kaatui Kitrolla kotiutuslyöntikisan jälkeen. Ottelun ehdoton erikoisuus oli se, että APV sai supervuoroparin ainoan juoksunsa hutilyönnillä. Kotiutuslyöntikisassa APV onnistui kuitenkin kolme kertaa viidestä yrityksestä.

Riikilä kehottaa yleisöä Puijonlaakson stadionilla keskiviikkona seuraamaan esimerkiksi Miika Anttilaa, joka on lyönyt viisi juoksua reilun 70 prosentin tehoilla. Toinen huomionarvoinen pelaaja on Riikilän mielestä joukkueen kapteeni ja kakkoskoppari Jaakko Peltokangas, jota Riikilä luonnehtii röyhkeäksi koppariksi ja räiskyväksi persoonaksi.

– Hän uskaltaa tulla haistelemaan välilyöntejä, Riikilä sanoo.

Puijon Pesikselle Riikilä antaa alkukaudesta arvosanan kahdeksan.

– Viidestä pelistä on voitettu neljä. Tärkeintä on runkosarjan tässä vaiheessa oppia voittamaan. On turha miettiä tuleeko pisteitä ottelusta kolme vai kaksi. Kuntopiikki on tähdätty syksyyn ja tärkeimmissä peleissä vain voitot ratkaisevat.

Omaksi arvosanakseen Riikilä antaa varovaisemmin seiskan. Ulkokentällä hän omasta mielestään onnistunut hyvin, mutta sisällä on enemmän parantamista.

– Kun kelit lämpenevät, lämpenee mieskin, hän arvelee.

Puijon pelaajia löytyy korkealta kaikista pelaajakohtaisista tilastoista. Jokerimörssäri Mikko Lukkari johtaa ylivoimaisesti (1+19) kotiutustilastoa. Waltteri Hämäläinen (9) ja Ilari Penttinen (8) ovat aivan kärjen tuntumassa tuotujen tilastossa. Kärkilyöntilastosta kympin sakista löytyvät Hämäläinen, joka on seitsemäntenä ja Miro Kähkönen kymmenentenä.

Miesten ykköspesisottelu Puijonlaakson pesäpallostadionilla keskiviikkona 1.6. klo 18. Otteluisäntänä on Lankarakenne.

Teksti: Mauri Liukkonen
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top