Puijo pääsee maistelemaan Playoff-tunnelmaa

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue pääsee maistelemaan playoff-pelien tunnelmaa jo alkukaudesta, kun se kohtaa Vähänkyrön Viestin kaksi kertaa peräkkäin. Ensimmäinen ottelu pelataan Puijon kotikentällä Kuopiossa sunnuntaina ja toinen ottelu heti perään keskiviikkona vieraissa Vaasassa. Sunnuntain ottelu alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 17.

Puijon toinen pelinjohtaja ja joukkueenjohtaja Anssi Korhonen varoittaa aliarvioimasta Vähäkyröä, vaikka joukkue viime kaudella sijoittuikin runkosarjassa toiseksi viimeiseksi. Kun se lisäksi hävisi putoamiskarsinnoissa Ulvilalle, suunta oli jo kohti Suomensarjaa. Joukkue uusi paikkansa Ykköspesiksessä vain sen ansiosta, että Muhos ja Jyväskylän Kiri luopuivat sarjasta.

-Vähäkyrö on tällä kaudella voittanut Pöytyän ja Ylivieskan. Töitä pitää tehdä ja asenteen pitää olla kohdillaan, jotta sunnuntaisesta ottelusta otetaan tavoitteena olevat kolme pistettä, Korhonen sanoo.

Vähäkyröllä on neljästä ottelusta koossa neljä pistettä eli saman verran kuin Puijolla.

Savossa Vähäkyrö on jo tällä kaudella vieraillut. Se hävisi reilu viikko sitten Siilinjärven Pesikselle Mantulla. SiiPe vei ottelun molemmat jaksot, mutta ensimmäisen jakson se käänsi itselleen vasta viime tipassa. Ville Pietinen löi voittojuoksun viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä. Toisella jaksolla SiiPe sitten murskasi Vähäkyrön.

Kauden toisen tappionsa Vähäkyrö kärsi Sotkamolle.

Korhosen mielestä kotiyleisön kannattaa sunnuntaina seurata Vähäkyrön pelaajista esimerkiksi lukkari Mikko Joensuuta. Mies on lyönyt kuusi juoksua eli enemmän kuin yksikään Puijon pelaajista. Vähäkyrön päävaihtaja Mikko Hakomäki puolestaan on 27 kärkilyönnillä koko sarjassa kahdeksantena.

Puijo hävisi keskiviikkona kotonaan Manse PP:lle, joka oli odotetun vahva. Korhonen sanoo, että Manse-pelistä on jo poimittu positiiviset asiat ja katse on tiukasti kohti sunnuntain kotiottelua.

-Manse oli vahva, mutta kyllä meillekin tuli onnistumisia. Päävaihtajat pelasivat hyvin. Lautasen äärelle jouduimme heittämään nuoren Valtteri Pirisen, eikä hän yhtään ujostellut, Korhonen muistuttaa.

Puijolla alkaa sunnuntaina tiukka ottelurupeama. Keskiviikkona kohdataan Vähäkyrö vieraissa. Lauantaina vastassa on vieraspelissä Jokioinen ja heti perään sunnuntaina niin ikään vieraissa Pöytyä.

Ykköspesiksen ottelu Puijon Pesis – Vähänkyrön Viesti sunnuntaina kello 17 Puijon pesäpallostadionilla. Otteluisäntä on Lankarakenne Oy.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top