Puijon A-pojat hakevat yllätysvoittoa kivikovasta Tahkosta

Puijon Pesiksen A-pojat hakevat perjantaina yllätysvoittoa Hyvinkään Tahkosta poikien superpesiksen toisessa puoliväliottelussa. Peli alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 18.

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Hyvinkään Pihkalassa vei Tahko selvin numeroin 2-0 (14-0,12-1). Perjantain ottelun ennakkoasetelmat ovatkin selvät: Tahko on ennakkosuosikki ja Puijo haastaja. Jos Puijo voittaa, ratkaistaan välieriin pääsijä kolmannessa ottelussa Hyvinkäällä 10.8.

Puijon pelinjohtajan Tommi Luostarisen mukaan ensimmäinen peli on nollattava täysin. Pihkalassa kaikki meni hänen mukaansa päin mäntyä, vai pitäisikö sanoa, että päin kuuluisaa muuntajaa. Tahko tykitti ottelussa peräti viisi kunnaria.

-Peruspeli on saatava kuntoon. Kohti tulevat pallot on saatava kiinni, muuten yllätykseen ei ole mitään mahdollisuuksia, Luostarinen sanoo.

Tahkon joukkue on kivikova. Ykköskärjestä viisi pelaajaa – Patrik Vartama, Atte Brandt, Santtu Patova, Aku Kettunen ja Eetu Hämäläinen – kuuluu Tahkon superpesisjoukkueen vakiokalustoon. Muilla, kuten esimerkiksi Leevi Lehdolla, on iso rooli Jokioisten ykköspesisjoukkueessa.

Puijon Pesiksen joukkueen rungon muodostavat Puijon ja Siilinjärven Pesiksen ykköspesisjoukkueiden pelaajat.

Joukkueen kärkietenijä on Sebastian Lahti, joka on pelannut SiiPen ykköspesisjoukkueessa pääosin etenijäjokerina. Viikko sitten Lahti sai kesken Manse-pelin komennuksen yhdeksikköön Ville Pietisen loukkaannuttua. Lahti suoriutui urakastaan mainiosti.

Puijon ainokaisen juoksu tappiollisessa pelissä Tahkoa vastaan löi Veikka Keinänen, joka alkukaudesta pelasi jokerina Puijon ykköspesisjoukkueessa. Altti-Jussi Ronkainen ja Nestori Moisio ovat molemmat Puijon ykköspesisjoukkueen vakiomiehiä.

Poikien superpesiksen toinen puolivälierä Puijon Pesis – Hyvinkään Tahko alkaa Puijon pesäpallostadionilla perjantaina 3.8. kello 18.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top