Puijon Pesiksen miehet ja naiset nousukarsintoihin

Puijon Pesiksen miesten ja naisten edustusjoukkueiden ottelut ovat sujuneet mallikkaasti, sillä molempien joukkueiden kausi huipentuu nousukarsintoihin. Miesten joukkueella on mahdollisuus nousta Superpesikseen ja naisten joukkue tavoittelee nousua Ykköspesikseen.

PuPen miesten kausi on ollut nousujohteinen ja välierissä kaatui Haminan Palloilijat otteluvoitoin 3-1. Sarja oli tiukkaa ja jännittävää taistelua, mutta ratkaisupaikoissa puijolaiset kykenivät paremmin voittaviin suorituksiin. Pudotuspeleihin lautasen äärelle on tullut kuopiolaisille tuttu mies, lukkarilegenda Mikko Lahtinen, joka on rytmittänyt peliä voitokkaasti. Ulkopelissä hienoja suorituksia ovat tehneet muun muassa nuoret lupaukset Nestori Moisio ja Valtteri Pirinen ja mailan varressa pelejä ovat ratkaisseet lyöjäjokerit Kasperi Laasonen ja Teemu Nivala. Eniten juoksuja on tuonut runkosarjan etenijätilaston voittanut Misa Märsylä.

Superpesiskarsinnoissa vastaan asettuu Kempeleen Kiri, joka sijoittui Superpesiksessä kolmanneksi viimeiseksi. Kokenut Kempeleen joukkue on ottelusarjassa ennakkosuosikki. Joukkueen viuhkassa työskentelee Kuopiossakin useamman kauden pelinjohtajana ollut Petri ”Puli” Pulliainen.

PuPen joukkueen kapteenin Ismo Huotarin mukaan asetelma on mitä mainioin ja joukkueella on loistavat fiilikset.

– KeKillä on pelissä paljon isommat paineet ja me pääsemme altavastaajan asemasta hyökkäämään, joten on kiva lähteä kiusaamaan suosikkia. Voittamaan lähdetään rohkeasti ja rennosti, kaikki on mahdollista niin kauan kuin pelejä pelataan. Pulin kohtaaminen on yksi mielenkiintoinen seikka ja tunnetta tulee varmasti löytymään puolin ja toisin, Huotari arvioi.

Puijon Pesiksen naisten joukkue Puijottaret saa sen sijaan odotella vielä keskiviikkoiltaan ennen kuin ratkeaa, tuleeko nousukarsinnoissa vastaan Raahen vai Muhoksen joukkue. Puijottaret vei puhtaasti otteluvoitoin 2-0 sekä välieräsarjan Jyväskylää vastaan ja lohkofinaalin Ilmajokea vastaan.

Puijottarien kokenut kapteeni Terhi Asikainen on ollut tyytyväinen joukkueen kasvuun ja pelin kehittymiseen.

– Jatkopelit ovat sujuneet todella hyvin ja olemme tehneet laajalla rintamalla ratkaisuja. Hyvillä fiiliksillä lähdetään pohjoisen porukkaa kaatamaan ja tavoitteena on päättää kausi voittoon, Asikainen kertoo.

Myös Puijottarien pelinjohtaja Pasi Penttinen lähtee nousukarsintoihin hyvillä mielin.

– Luotamme omaan peliin, joka on saatu kesän aikana hyvään kuosiin. Ulkopeliyhdeksikkö on löytynyt ja lukkari Aurora Mäkinen on parantanut peliä lautasen äärellä jatkuvasti. Sisäpelissä jalkoja ja ratkaisijoita löytyy laajalti ja sisäpeliä pelataan koko joukkueella. Meille ei ole merkitystä tuleeko vastaan Raahe vai Muhos, molemmista joukkueista on hyvin tietoa. Ratkaisuotteluissa korostuvat pelien hyvät alut ja ulkopelaaminen, joten niihin keskitymme erityisesti, Penttinen korostaa.

Miesten superpesiskarsintojen otteluohjelma:

Ke 28.8. klo 17 Kempele – Kuopio
La 31.8. klo 17 Kuopio – Kempele
Su 1.9. klo 17 Kempele – Kuopio
To 5.9. klo 17 Kuopio – Kempele (tarvittaessa)
Su 8.9. klo 16 Kempele – Kuopio (tarvittaessa)

Liput: https://www.seat4.me/tapahtumat/puijon-pesis/

Naisten ykköspesiskarsintojen alustava otteluohjelma:

La 31.8. Raahe/Muhos – Kuopio
Su 1.9. klo 15 Kuopio – Raahe/Muhos
Ke 4.9. Raahe/Muhos – Kuopio (tarvittaessa)
Otteluohjelma vahvistuu keskiviikkona pelattavan pohjoislohkon finaalin Raahe – Muhos jälkeen.

Scroll to Top