Puijottaret nuorella ja nälkäisellä joukkueella Ykköspesis-kauteen 2020

Puijon Pesiksen naisten eli Puijottarien kauden 2020 joukkue alkaa nyt olemaan kuta kuinkin kasassa. Joukkueen kokoonpanossa on tällä hetkellä 16 pelaajaa. Puijottaret lähtee historiansa ensimmäiseen ykköspesiskauteen nuorella ja nälkäisella joukkueella, joka on vahvistunut viime kaudesta jokaisella osa-alueella.

Pelinjohtaja Pasi Penttinen kertoi ensi kauden joukkueesta ja sen rakentamisesta seuraavaa: ”Joukkuetta on rakennettu siten, että on haastetta jokaiselle pelipaikalle. Sitten tässä on ollut lopettamisia: Asunmaan Annikaa ja muuta, niin jalkoja on lähtenyt, joten jalkoja on tarvittu tilalle. Lyöntivoimaakin on tullut lisää, eli kumpikaan puoli ei ole heikentynyt, vaan päinvastoin. Porukkaan on saatu hankittua niitä pelaajia, mitä millekin pelipaikalle on tarvittu. Pitää olla tyytyväinen siihen, mitä ollaan saatu kasaan ja sillä pitäisi kyllä sarjassa pärjätä. Hyvältä näyttää.”

Pelinjohtajat ja valmennus

Puijottarien pelinjohdossa jatkaa tuttu kaksikko Pasi Penttinen sekä Jussi Pulkkinen. Viimeiset kaksi kautta Puijottaria luotsanneet miehet jatkavat pelaajien kehittämistä myös valmennuspuolella. Joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaa Pasi Räsänen. Joukkueen lihashuollon ja liikkuvuuden hoitaa Essi Helminen.

Pelaajat

Terhi Asikainen

Joukkueen äitihahmo Terhi Asikainen jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella. Analysoivana pelurina tunnetulla Asikaisella on kokemusta pesäpallon saralta vaikka muille jakaa. Viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Asikainen löi Suomensarjassa yhdeksään runkosarjan otteluun 3+18=21 juoksua. Huima lyötyjen juoksujen määrä on osoitus Terhin monipuolisesta lyöntivalikoimasta. Terhin sopimus kattaa kauden 2020.

Oona Eteläpää

Oona Eteläpää jatkaa Asikaisen tapaan Puijottarien paidassa myös kesällä 2020. Viime kaudeksi Kuopioon siirtynyt Eteläpää antaa kentällä aina kaikkensa ja edustaa taattua Eteläpään sukua. Oona tunnetaan myöskin hyväntuulisena joukkuepelaajana. Ulkopelissä Eteläpää tuo varmuutta koppariosastolle. Oonan sopimus kestää vuoteen 2021 asti. Lisäksi sopimuksessa on optio vuodesta 2022.

Emilia Helminen

Emilia Helminen siirtyy Puijottarien paitaan Vihdin Pallon riveistä, jossa neljääntoista peliin syntyi 17 lyötyä ja 21 tuotua juoksua. Vihdissä pelaamisen lisäksi Helmiselle kertyi kaudella 2019 neljä Ykköspesis-peliä Janakkalan Janan väreissä. Emilia on monitaitoinen asennepelaaja, joka omaa hyvät etenemistaidot. Lisäksi Emilian mailasta löytyy ruutia myös kotiuttamista varten. Emilian sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Essi Helminen

Helmisten sisarkatrasta täydentää Essi Helminen. Siskonsa tapaan Vihdin Pallon kasvatti tekee paluuta pelikentille loukkaantumisen jäljiltä. Harjoittelukulttuuri ja asenne on kohdillaan. Myöskään voitonnälkää ei tältä pelaajalta puutu. Helminen on kovakätinen etukenttäpeluri. Essi Helmisen sopimus on myöskin 1+1 vuotinen.

Iiris Huotari

Myös Iiris Huotari jatkaa keltamustissa väreissä onnistuneen kauden 2019 jälkeen. Huotari paukutti kuuteentoista runkosarjaotteluun peräti 4+24 lyötyä juoksua. Hurjaa tilastoriviä täydensivät 32 tuotua juoksua. Motivoitunut ja taitava pelaaja tuo joukkueeseen vahvuutta ja varmuutta sekä sisällä että ulkona. Ulkopelissä Iiriksen ehdoton vahvuus on heittokäsi, joka ei paljoa esittelyjä kaipaa. Sopimus on yksivuotinen.

Mira Kettunen

Mira Kettusen kausi 2019 meni harjoitusottelussa sattuneen loukkaantumisen takia penkin alle, eikä tilille kertynyt yhtään sarjaottelua. Paluu pelikentille on kuitenkin ensi kesänä tiedossa ja Kettunen pääsee esittelemään yleisölle millintarkkoja lyöntejään. Mira Kettusen sopimus käsittää kauden 2020 ja lisäksi sopimuksessa on optio kaudesta 2021.

Sara Kujanen

Vasta 16-vuotias Sara Kujanen on yksi joukkueen nuorista vahvistuksista. Viime kaudella Joensuun Mailan riveissä sekä ykköspesistä että suomensarjaa tahkonnut Kujanen on vaarallinen vasemmalta puolelta lyövä peluri. Viime kesänä suomensarjassa Kujanen iski tilastoihin kolmessatoista ottelussa 1+18 lyötyä ja 13 tuotua juoksua. Puijottarien lisäksi Sara nähdään tulevalla kaudella JoMan B-tyttöjen paidassa. Kujasen sopimus on yksivuotinen.

Oona Majoinen

Oona Majoinen on Puijottarien toinen 16-vuotias vahvistus. Vuonna 2003 syntynyt Majoinen tuo joukkueeseen kaksi kappaletta nopeita jalkoja ja fyysisyys on pelurin ehdoton vahvuus. Etenemisvoiman lisäksi Majoisella on napakka lyönti mailan varressa. Kaudella 2019 Oona pelasi 11 ottelua Ykköspesistä JoMan paidassa. Tämän lisäksi tilille kertyi paljon otteluita tyttöjen Superpesiksessä sekä lisäksi neljä peliä suomensarjaa. Myös ensi kesänä Oona pelaa esiintyy Joensuussa B-tyttöjen riveissä. Majoisen sopimus kattaa kauden 2020.

Aino Mononen

Kolmas Joensuun vahvistus on 18-vuotias Aino Mononen. Nopeajalkainen Mononen pelasi viime kaudella Viinijärvellä suomensarjaa. Aiemmilla kausilla Aino on esiintynyt JoMan B-tyttöjen sekä suomensarja-joukkueen riveissä. Pelikentällä ja sen ulkopuolella nopeajalkainen Mononen on sosiaalinen joukkuepelaaja. Aino nähdään ensi kaudella myös Joensuun Mailan B-tyttöjen joukkueessa. Sopimus sisältää kauden 2020 ja option kaudesta 2021.

Aurora Mäkinen

Viime kaudeksi Kuopioon saapunut Aurora Mäkinen jatkaa Puijottarien paidassa myös ensi kaudella. Aina iloinen Aurora toi kesällä 2019 Puijottarille yhteensä (runkosarja ja pudotuspelit mukaan lukien) 63 juoksua, mikä kertonee kaiken tarvittavan jalkojen vikkelyydestä. Mäkinen omaa myös komean kumuran, joka kylvää usein tuhoa vastustajan ulkopelin keskuudessa. Auroran sopimus on yhden kauden mittainen.

Anni Ollikainen

Anni Ollikainen otti huimia kehitysaskeleita kaudella 2019 ja erinomaiset esitykset kuluneena kesänä poikivat kahden vuoden jatkosopimukseen. Ollikainen esiintyi erityisesti edukseen viime syksyn pudotuspeleissä, joissa Anni paukutti tauluun peräti viisi kunnaria. Lyötyjä juoksuja pudotuspeleissä kertyi yhteensä 5+11 kappaletta ja tuotuja 10 kappaletta.

Rebecca Penttinen

18-vuotias Rebecca Penttinen jatkaa viime kesän tapaan Puijottarien paidassa. Periksiantamaton asennepelaaja, jonka päätä ei huimaa ratkaisutilanteissakaan. Takuuvarma ulkopelaaja, joka ottaa tarvittaessa palloa kiinni vaikka kropallaan. Pelaa tulevalla kaudella myös JoMan B-tyttöjen joukkueessa. Sopimus on yhden kauden mittainen.

Sini Suihko

Sini Suihko saapuu Puijottariin Joensuun Mailan paidasta. Viime kaudella Suihko pelasi 22 ottelua JoMan Ykköspesisjoukkueessa, joissa nopeajalkaiselle ja röyhkeälle etenijälle kertyi 19 tuotua juoksua. Suihko omaa myös monipuolisen lyöntivalikoiman. Sini Suihkon sopimus on kauden 2020 mittainen.

Salla Vertanen

Salla Vertanen vahvistaa Puijottaria siirryttyään Kuopioon Helsingin Roihusta. Sisäpelissä Vertanen tuo joukkueeseen nopeutta kentälle ja ulkopelissä hänet tunnetaan varmana etukenttäpelurina. Joukkue saa Sallasta luottopelaajan, jonka varaan voidaan laskea etukentällä paljon. Salla Vertanen allekirjoitti Puijottariin kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Hilda Westersund

Viime kauden joukkueen koppariosastosta myös Hilda Westersund jatkaa Puijottarien riveissä. Kokenut ja analysoiva pelaaja antaa kentällä aina kaikkensa ja takakenttä on hänen valtakuntaansa. Myös vahva heittokäsi on yksi suurista vahvuuksista. Sisäpelissä Hilda on yksi joukkueen tärkeimmistä kotiuttajista. Kesällä 2019 Westersund löi kuuteentoista runkosarjaotteluun 9+44 juoksua ja pudotuspeleissä seitsemään otteluun lyötyjä kertyi tilille 1+16 kappaletta. Westersundin sopimus kattaa kauden 2020.

Jenni Ylönen

Kovan asenteen omaava Jenni Ylönen nähdään Puijottarien etukentällä myös ensi kaudella. Ylönen ei tee itsestään numeroa vaan antaa mieluummin suoritusten puhua puolestaan. Ulkopelissä etukentällä hän on liimanäppi, joka ei todellakaan pelkää palloa. Pidemmän pelitauon jälkeen viime kaudeksi Puijolle palanneella Ylösellä on sopimus vuoteen 2021 saakka.

Scroll to Top