Puijottaret tasapeliin Pattijoen Urheilijoiden kanssa

Puijottaret jatkoi hallikauttaan lauantai-iltana Lippumäen ylipainehallissa, kun vastustajaksi Kuopioon saapui Pattijoen Urheilijat. Lähtökohdat illan otteluun olivat varsin mielenkiintoiset, sillä molemmat joukkueet lähtevät ensi kesän Ykköspesis-kauteen sarjanousijoina. Harjoitusottelu oli tavallisesta poikkeava sillä tavoin, että ottelussa pelattiin kolme kappaletta kolmen vuoroparin jaksoja.

Puijottarien sisäpeli ei lähtenyt rullaamaan ensimmäisen jakson alussa toivotulla tavalla, kun taas PattU löi palloa väliin ja meni nopeasti ottelussa johtoon. Puijottarien ottelun avausjuoksun löi Anni Ollikainen, joka kotiutti Iiris Huotarin ensimmäisessä vuoroparissa ja samalla kavensi tilanteeksi 1-2. Kolmannen vuoroparin tasoittavalle lähdettiin kolmen juoksun takaa-ajoasemasta, kun lukemat taululla olivat Pattijoelle 1-4. Ensimmäinen jakso kääntyi kuitenkin yhteen lyöntiin, kun Siiri Pulkkinen mäjäytti pallon kakkoskopparin yli ja pallo jatkoi matkaansa Lippumäen hallin takaseinään asti. Tässä ajassa sekä Oona Majoinen, että Iiris Huotari ehtivät kotiin ja lisäksi Pulkkinen juhli kunnaria kolmospesällä. Pulkkisen kunnari oli myös epävirallisesti Lippumäen hallin historian ensimmäinen. Jenni Ylönen lopetti ensimmäisen jakson kotiuttamalla kunnarin lyöneen Pulkkisen ja näin ollen ensimmäinen jakso kirjattiin Puijottarille juoksuin 5-4.

Toisella jaksolla ulkopelissä nähtiin monia helppoja ulkopelivirheitä ja monet helpot palot jäivät tekemättä. Näiden ulkopelivirheiden siivittämänä Pattijoki pääsi takaisin peliin mukaan. Puijottarien toisen jakson ainoasta juoksusta vastasi Siiri Pulkkinen, joka kotiutti Iiris Huotarin. Pattijoki puolestaan juhli juoksua toisella jaksolla kolmesti ja voitti näin ollen toisen jakson 1-3 lukemin.

Kolmannen jakson komeimmasta suorituksesta vastasi Anni Ollikainen, joka tykitti pallon kolmoskopparin yli ja kiersi Pulkkisen tapaan niin ikään kunniaa. Samaisesta tilanteesta Sara Kujanen kiiruhti ykköspesältä kotiin asti. Puijottarien kolmas juoksu kolmannelle jaksolle syntyi harhaheitosta. Kolmannen juoksun toi Oona Majoinen. Myös Pattijoki onnistui juoksunteossa viimeisessä jaksossa kolme kertaa ja näin ollen ottelu päättyi tasatulokseen. Loppulukemat 1-1 (5-4, 1-3, 3-3).

Ottelussa 1+3 juoksua lyönyt Siiri Pulkkinen kuvaili ottelua seuraavalla tavalla: ”Kokonaisuudessaan lauantai oli meidän osaltamme häsläystä. Kolme eri kokoonpanoa toivat oman lisämausteen peliimme. Kokoonpanomuutoksista huolimatta saatiin kuitenkin aikaiseksi kohtalaisen eheä suoritus. Ulkopeli oli kauttaaltaan pirteää ja ne asiat mitä olimme käyneet ennen peliä läpi, toteutuivat kentällä aika hyvin, lukuun ottamatta muutamia heitto- ja kiinniottovirheitä. Sisäpeli pyöri vaihtelevasti, mutta myös sisäpelissä nähtiin paljon onnistumisia.”