PuPe lähtee kotiavaukseen maksamaan viime syksyn kalavelkoja

Miesten Ykköspesiksen lauantaisessa sarja-avauksessa 1–0 (3–3, 4–2) -vierastappion Kannuksen Uralle kokenut Puijon Pesis lähtee kalastamaan kauden ensimmäistä voittoaan, kun se kohtaa keskiviikon kotiottelussa Jyväskylän Lohen. Viime kauden välierävastustajien taistelusta tarvitsee tuskin erikseen tunnetta pyytää, sillä trillerimäinen sarja on varmasti monella hyvin kirkkaana muistissa. Sensaatiomaisen kauden pelannut Lohi oli tuolloin parempi otteluvoitoin 2–1, kun se voitti ratkaisevan kolmosottelun Puijon pesisstadionilla dramaattisesti toisen kotiutuskisan jälkeen.

PuPen startti uuteen kauteen oli heikko, eikä se ansainnut otteillaan pistettäkään Kannuksesta. Erityisesti sisäpeli jätti paljon petrattavaa, sillä PuPe hävisi kolmostilanteet selvästi 18–8. Peräkkäiset onnistumiset jäivät uupumaan, eikä tilanteiden rakentelu pyörinyt kunnolla missään vaiheessa ottelua. Positiivisena tilastona oli kuitenkin kotiutukset, joissa kuopiolaiset onnistuivat viidesti kahdeksasta yrityksestä. Uudet PuPe-kasvot Joonas Riikilä ja Mikko Lukkari löivät molemmat kaksi juoksua, ja vastaavasti etenijöinä kunnostautuivat kahdesti kotiin kirmanneet Ilari Penttinen ja Niko Tuikka. Kotiavauksessa taistelutahdon ja suoritusten laadun pitää olla selvästi parempaa, mikäli voittotili halutaan Puijolla avata.

Lohi puolestaan avasi kautensa sunnuntaina päihittämällä sarjanousija Haapajärven Pesä-Kiilat. Varsinaista ilotulitusta ottelusta ei muodostunut, sillä Lohen voittolukemat vieraskentällä olivat 0–1 (1–1, 1–2). Numerot kielivät siitä, että jo viime kaudella tiiviiksi muodostunut ulkopeli on jyväskyläläisillä ainakin kunnossa. Juoksujen lyönneistä vastasivat kahdesti onnistunut jokerikotiuttaja Juuso Tajakka, sekä PuPe-paidastakin parin vuoden takaa tutuksi tullut Tuomas Luukkonen.

Ottelupari on mielenkiintoinen ja asetelmat herkulliset jo senkin puolesta, että ”paikallisvastustajat” kohtaavat toisensa neljä kertaa Ykköspesiksen runkosarjassa.

 

Kuva: Saimi Airaksinen
Teksti: Ismo Huotari

Scroll to Top