PuPen edustus siirtyy Mikko Pirhosen aikakaudelle

Puijon Pesis on solminut vuoden mittaisen sopimuksen pelinjohtaja Mikko Pirhosen kanssa. Joensuulaislähtöinen Pirhonen korvaa ykköspesismiehistön viuhkan varressa Petri Pulliaisen, jonka ensi kauden osoite on Hamina.

Viimeisimpänä tehtävänään Pirhonen, 35, toimi naisten Superpesiksessä Viinijärven Urheilijoiden pelinjohtajana viime kesänä. Sitä ennen pelinjohtajakokemusta mieheltä löytyy mm. Joensuun Mailan juniorijoukkueista sekä Helsingin Puna-Mustien ykköspesisjoukkueesta ja saavutuksena on mm. toimiminen kesän 2014 A-poikien Idän joukkueen pelinjohtajana. Pirhonen on myös aiemmin toiminut Joensuun Mailan superpesisjoukkueen valmentajana. Pitkän linjan pesisvaikuttaja lähtee uuteen haasteeseen aidosti innostuneena ja tuntee poltteen kasvavan koko ajan suuremmaksi ja suuremmaksi.

– Minua kiinnostaa todella paljon se potentiaali mikä tällä joukkueella ja seuralla on. Olosuhteet Kuopiossa ovat loistavat ja nykytilanteen päälle on hyvä rakentaa eteenpäin. Uskon, että minulla on paljon annettavaa – haluan paitsi auttaa pelaajia kehittymään, kehittyä myös itse. Ympäristön vaihdos auttaa tässä, Pirhonen kommentoi uutta pestiään.

Joukkueen nykypelaajia Pirhonen tuntee entuudestaan aiemmilta ykköspesis- ja juniorivuosilta. Täysin tuntemattomaan ei siis tarvitse hypätä.

– Joukkue on tällä hetkellä sellainen, että jokaisen paras kausi on vielä pelaamatta, joten potentiaalia on runsaasti. Mukana on jo sarjan kärkeä olevia pelaajia ja odotan, että uusia pelaajia nousee seuraavalle tasolle. Erityisenä vahvuutena meillä tulee olemaan etenemisvoima, Pirhonen näkee.

Sekä seura, että uusi pelinjohtaja ovat löytäneet yhteiset selkeät tavoitteet. Eteenpäin on tarkoitus mennä usealla eri sektorilla ja menestyä kentällä. Urheilullisesti tavoitteen on oltava kova ja joukkueen kyettävä pelaamaan sarjan kärjessä.

– Tavoite on nostaa yhdessä muiden taustahenkilöiden kanssa urheilijoiden arki ja päivittäinen tekeminen sellaiselle tasolle, että mikään tavoite ei jää siitä kiinni. Odotan jo kovasti työntekoon kiinni pääsemistä ja kaikkien heittäytymistä täysillä mukaan, kertoo Pirhonen odotuksistaan.

PuPen ensi kauden joukkue alkaa pelinjohtajan löytymisen jälkeen olla jälleen askeleen lähempänä valmista. Valmentajana jatkaa Heikki Litmanen ja pelaajasopimuksia on kasassa jo reilun joukkueen verran.

– Mikon kanssa keskustellessa havaitsimme hyvin nopeasti, että meillä ajatukset ja tahtotila iskevät hyvin yhteen. Odotan, että hän tuo meille uusia tuulia ja uutta tekemistä – tämä on looginen jatkumo joukkueen ja koko seuran uudistumiselle. On mielenkiintoista nähdä millaisiin tuloksiin valmennustiimi yltää Mikon ja Heikin johdolla. Joukkueeseen haemme vielä yhdestä kolmeen pelaajaa tietyille rooleille, kommentoi seuran puheenjohtaja Aleksi Eskelinen pelinjohtajavalintaa ja joukkueen rakentamisen tilannetta.

Scroll to Top