Sarjakärki kaatui Puijonlaaksossa

Puijon Pesis otti viidennen peräkkäisen voiton, kun se kampesi sarjakärki Ylivieskan Kuulan kotikentällään. Kuopiolaiset voittivat supervuoroon asti venyneen kamppailun jaksoin 2-1 (8-3, 0-3, 1-0).

Avausjakson alussa PuPe oli hätää kärsimässä, kun alkukauden suuri yllättäjä Ylivieska näytti hyvää osaamista mailan varressa. Heti ensimmäisessä vuorossa vieraat karkasivat 0-3-johtoon pääasiassa hyvillä lyönneillä. Sitkeästi aikaisemmissakin peleissä takaa-ajajana pelannut PuPe nousi kuitenkin salamavauhtia tasoihin toisessa vuorossa, kun peräkkäin mailan varressa onnistuivat Ismo Huotari, Janne Korhonen ja Ville Pietinen. Jatkoa seurasi oikein toden teolla kolmannessa sisävuorossa, kun kuopiolaiset pääsivät huimaan lyöntivireeseen ja paukuttivat viisi juoksua. Tästä tyrmäyksestä ei vierailija enää avausjaksolla noussut ja PuPe korjasi jakson 8-3.

Toisella jaksolla nähtiin alkukaudelle turhankin tutuksi tulleet ongelmat. PuPen sisäpeli ei ottanut samalla tavalla tuulta alleen ja kun Ylivieska sai vielä vähintäänkin kyseenalaisen avausjuoksun, vaikeutti se kuopiolaisten omaa tekemistä. Jakso kääntyi lopullisesti vieraille kolmannessa vuorossa, jossa se sai osittain lahjallakin kaksi juoksua. Toinen jakso Kuulalle 0-3 ja edessä oli supervuoropari.

Ylivieska aloitti sisällä – törmäten vain kuopiolaisten raudan lujaan ulkopeliin, joka päätti vieraiden sisävuoron nopeasti. PuPen aloitus ei ollut juurikaan parempi, vaan keulasta taululle ilmaantui nopeasti kaksi paloa. Tässä vaiheessa ratkaisijan viitan kaapivat päälleen jokerit. Roope Koskelainen taisteli itsensä kentälle ja Tommi Nissinen vei häntä ensin kaksi pesänväliä eteenpäin ja viimeisellä koppikumuralla Koskelainen karkasi kotiin. Tilanne näytti jo päättyvän selvään paloon kotipesään, mutta PuPen kaaren vahvan protestoinnin jälkeen tuomarit tuomitsivat Ylivieskan lukkarin Miika Keski-Petäjän olleen kiinniottohetkellä irti pesästä. Näin sekavan tilanteen jälkeen ottelu päättyi kuopiolaisten juhliin 626 katsojan riemuksi.

Viidennen peräkkäisen kahden pisteen voiton ottanut PuPe tukevoitti asemaansa sarjan kärkikahinoissa. PuPe pitää kolmospaikkaa, kun edellä ovat tasapisteissä oleva SiiPe ja pinnan edellä yhä oleva Ylivieska.

Tiistaina kauden ensimmäinen Savon derby

Siilinjärvellä pelataan tiistaina isoista asioista, kun SiiPe ja PuPe kohtaavat kauden ensimmäisessä Savon paikallistaistossa. Hurjasti lisälatausta otteluun tuo joukkueiden sijoitukset tasapistein sijoilla kaksi ja kolme. Voittajalle on tarjolla paikka Ykköspesiksen kärkipaikalle, joten panoksia todellakin löytyy!

Lisämielenkiintoa tuo rutkasti myös PuPe-SiiPe -veljesparien – Simo ja Samu Vainikaisen sekä Tommi ja Tuomas Nissisen kohtaaminen ensimmäistä kertaa vastakkain virallisissa sarjaotteluissa. Ketkä juhlivat – tule Siilinjärven Mantulle todistamaan savolaista pesäpallojuhlaa! Ottelu alkaa klo 18.00

Scroll to Top