Iloisella lyöntipelillä ensimmäiset täydet vieraspisteet

Puijon Pesis palasi yhden tappion jälkeen takaisin voittojen tielle, kun se kaatoi vieraskentällä Jyväskylän Kirin riemukkaan esityksen jälkeen. Ottelussa viisi juoksua lyöneen Roope Haapsalon sivallus toisen jakson viimeisen tasoittavalla ratkaisi PuPelle kauden ensimmäiset täydet sarjapinnat vieraskentältä jaksoin 0-2 (1-10, 2-3).

Edellisessä, tappioon päättyneessä Tampere -kamppailussa PuPe esitti hyvää ulkopeliä, mutta sisäpelissä esitys oli täysin hampaaton. Keskiviikkoillan ottelussa Kiriä vastaan PuPella oli täysin erilainen ilme sisäpelissään heti avausvuorosta lähtien, jossa se nakutteli kolme juoksua Perttu Paakkolan, Haapsalon ja Lassi Vuorelan lyönneillä.

Kuopiolaisten tiiviisti pelannut ulkokenttä sai rikottua Kirin vahvaa ykköskärkeä hyvin läpi ottelun, eikä varsinkaan ensimmäisellä jaksolla joukkueiden paremmuudesta jäänyt epäselvyyttä. Mainioissa olosuhteissa PuPen lyönnit alkoivat rasahdella mailaan mukavasti ja tuloksena avausjaksolle oli murskaavat lukemat 1-10.

Toisella jaksolla meno oli tasaisempaa. Kotiutusyritykset tilastoitiin isäntäjoukkue Kirille 9-8, mutta takatilanteen puolustaminen sujui kuopiolaisilta paremmin. PuPe siirtyi kolmannen tasoittavan päätteeksi 0-2-johtoon Haapsalon ja PuPen ykköspalkitun Ville Pietisen (3 lyötyä, 4 tuotua) lyönneillä.

Jakson lopusta tuli kuitenkin erittäin jännittävä, kun Kiri nousi viimeisessä vuorossa tasoihin Pasi Rajalan ja Atte Brandtin lyömänä. Johtojuoksua se ei onnistunut vääntämään, joten voitto varmistui jo tässä vaiheessa kuopiolaisille.

PuPen sankariksi nousi kahden palon tilanteessa viimeisenä lyönyt Haapsalo, jonka kova veto keskisaumaan kimpoili räpylästä tavoittamattomiin ja Pietinen sai rullailla täydet pisteet varmistaneen voittojuoksun.

PuPen ottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina kotikentällä, jonne vastustajaksi saapuu Lievestuoreen Kisa. Ottelu alkaa klo 17.00.