Oulu niukasti vahvempi kärkiottelussa – sunnuntaina Simo sai kylmää kyytiä

Puijon Pesiksen Pohjoisen tuplaviikonloppu oli kaksijakoinen. Lauantaina se kärsi Ykköspesiksen runkosarjavoittoa ajatellen kirvelevän tappion Oulun Lipolle, joka vei täydet pisteet jaksoin 2–0 (2–1, 1–0).

Lauantain tappio oli PuPelle toinen peräkkäinen ja ongelmat olivat jälleen suuria etenkin sisäpelissä, joka jäi liian tahmeaksi. Kärkiottelussa marginaalit olivat pieniä, mutta Lipon tehokkuus oli mailan varressa ratkaisevan askeleen edellä vieraitaan.

Oulun jokerikotiuttaja Markus Hallasuo vastasi kotijoukkueen kaikista lyödyistä. PuPen illan ainokaisen löi avausjaksolla onnistunut Kasperi Laasonen. Voiton turvin Oulu kasvatti sarjajohtoaan hetkellisesti neljään pisteeseen.

PuPe nollasi Simon koleissa olosuhteissa

Sunnuntain ottelussa Simon Kirin vieraana PuPe palasi takaisin voittojen tielle, kun se nappasi täydet pisteet puhtaalla 0–2 (0–2, 0–9) -voitollaan. Tämä varmisti myös sen, että PuPe on Ykköspesiksen runkosarjassa vähintään toinen, eli kotietu tuleviin ykköspesisvälieriin on taattu.

Lapin arktisissa oloissa pelatussa ottelussa ei tilanteilla mässäilty varsinkaan avausjaksolla, vaan sade ja tuuli näytti kohmettaneen molempien joukkueiden sisäpeliä. Avausjaksolla PuPe pelasi alun parin harhaheiton jälkeen lähes virheetöntä ulkopeliä ja jätti kotijoukkue Simon ilman juoksuja. Ei PuPekaan sisällä ihmeitä esittänyt, mutta jaksovoittoon vaadittavat pinnat se pystyi raapimaan kolmannessa vuorossa.

Viimeisenä lyöjänä mailan varressa ollut Teemu Nivala löi pallon pussiin ja Simon etumies Pekka Hepokangas pomputteli palloa siten, että juoksu oli varma. Saman tilanteen jatkoksi myös polttoheitto kolmospesälle karkasi ohi, joten taululla oli yhtäkkiä lukemat 0–2. Nämä juoksut riittivät PuPelle jaksovoittoon.

Juuso Väisäsellä oli sunnuntaina syytä tuuletteluun.

Toisen jakson toinen sisävuoro oli kuopiolaisilta vahva ja se aukaisi tuskaista sisäpeliä. Kahden palon ajotilanteessa Juuso Väisänen löi pallon 3-kopparin tontilta läpi, josta tuomisina kaksi juoksua. Heti perään jokeri Antti-Jussi Toropainen löi niin ikään takaa läpi ja tällä kertaa saldona oli yksi lisäjuoksu Waltteri Hämäläisen tuomana. Tehokkaan vuoron päätteeksi Nestori Moisio kotiutti vielä välilyönnillä Väisäsen ja PuPe siirtyi turvallisen tuntuiseen 0–4-johtoon.

Simolla oli toisessa vuorossa oma tilanteensa kaventaa peliä, mutta PuPen ulkokenttä hyvin pelanneen lukkari Seeti Surakan johdolla piti isännät kurissa. PuPe puolestaan lisäsi johtoaan 0–5:een kolmannessa vuorossa, kun Niko Tuikka kotiutti välilyönnillä Misa Märsylän.

Vauhtiin päästessään PuPella alkoi onnistua kaikki, eikä edellisten otteluiden sisäpelin tukkoisuudesta ollut enää tietoakaan. Päätösvuorossa se lisäsi johtoaan vielä neljällä juoksulla ja vei toisen jakson tylysti 0–9.

Vahvaa oli myös ulkopeli, sillä Simo jäi ottelussa kokonaan ilman juoksuja, ja se keräsi vain 16 kärkilyöntiä koko ottelussa. PuPen palkitut olivat Waltteri Hämäläinen ja Juuso Väisänen.

Teksti: Ismo Huotari

Kuvat: Saimi Airaksinen