Puijottaret jätettiin ilman sarjapisteitä Pattijoella

Puijottaret matkasi lauantaina aurinkoiselle Pattijoelle Ykköspesiksen Pohjoislohkon sarjakärjen Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi. Lauantaina Pattijoella nähtiin kahden nousijajoukkueen kohtaaminen. Toistaiseksi voittamaton Pattijoki oli odotetun vahva ja se vei pisteet nimiinsä jaksovoitoin 1-0 (5-1, 2-2).

Ottelu starttasi Puijottarien sisävuorolla kapteeni Siiri Pulkkisen voitettua kolikonheiton. Ottelun alku oli Puijottarien osalta tahmea, kun ykköskärjessä tulleet kaksi paloa painoivat sisäpelin rasitteena. Puijottaret sai kuitenkin ajolähdön päälle, kun takatilanteessa pesät pudoteltiin täyteen. Sara Kujanen löi tässä tilanteessa ensimmäisen merkatun lyöntinsä väliin ja vierailijat siirtyivät 0-1 johtoon.

Pattijoki avasi kuitenkin oman ensimmäisen sisävuoronsa näyttävästi. Juoksutili aukesi, kun Laura Pohjola kotiutti PattU:n kärkietenijä Viivi Partasen välilyönnillään. Kun ketsuppipullo oli korkattu auki, Puijottarien ulkokentästä alkoi löytymään aukkoja yksi toisensa jälkeen. Toinen juoksu syntyi harhaheitolla ja kolmannen juoksun Essi Bäckman löi kovalla kakkosrajapommillaan. Aino-Maija Saastamoinen löi Pattijoen neljännen juoksun ensimmäisessä vuoroparissa kakkospuolelle tippuneella välilyönnillään.

Puijottaret jäi lähtötelineisiin ja kotijoukkue käytti tämän edun hyödykseen. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen joukkueen pelinjohtokaksikko herätteli joukkuetta ja meno parantui toiselle vuoroparille selvästi. Puijottaret sai vuoron alkuun ajolähdön päälle yhdellä palolla, mutta täysosumaa juoksun muodossa ei saatu aikaan. Myös ulkopelin osalta peli parantui ja Pattijoki sai aikaan vain yhden juoksun, kun Iiris Larikka kotiutti Viivi Partasen.

Puijottarien sisäpeli takkusi ja ensimmäisen jakson ainoaksi juoksuksi jäi Kujasen avausvuoroparin piste. Kokonaisuudessaan toisen jakson jälkimmäinen puolisko oli ulkopelin juhlaa. Erityisesti vierailijoiden polttajat Anni Ollikainen ja Siiri Pulkkinen onnistuivat ulkopelissä erinomaisesti ja linjapelaamisen osalta lauantaina nähtiin kauden parasta ulkopeliä. Molemmat joukkueet suorittivat ulkokentällä hyvällä suoritusvarmuudella, eikä kumpikaan joukkueista kyennyt juoksujen tekoon. Näin ollen Pattijoki vei ensimmäisen jakson nimiinsä juoksuin 5-1.

Toiselle jaksolle piristynyt vierasjoukkue aloitti toisen jakson ulkona ja kirkastunut peli-ilme näkyi pelaamisessa. Ensimmäinen vuoropari päättyi, kun Aurora Mäkinen haki näpin kopiksi ja poltti kaksi paloa taululle. Pattijoki jätettiin nollille avaussisävuorossaan ja hyvä vire siirrettiin sisäpeliin. Puijottaret rakenteli hyvin tilannetta aikaan ja sai aikaan ajolähdön kolme kertaa peräkkäin. Tulos jokaisessa ajolähtötilanteessa oli kuitenkin sama: palo.

Toisessa vuoroparissa Pattijoki avasi toisen jakson juoksutilinsä, kun kotijoukkueen lyöjäjokeri Aino-Maija Saastamoinen löi pallon kakkossaumaan ja Iiris Larikka säntäsi kotipesään. Puijottarien tasoitusjuoksu syntyi kuitenkin jo samaisen vuoroparin tasoittavalla, kun Salla Eteläpää löi yllätysotolla pallon väliin ja Siiri Surakka toi merkistä Puijottaret tasoihin.

Pattijoen seuraavasta juoksusta vastasi illan kolmannellaan Aino-Maija Saastamoinen, joka kotiutti Laura Pohjolan. Vierailijoiden ulkopeli piti kuitenkin Pattijoen ahtaalla ja tärkeässä paikassa nollasi kotijoukkueen neljännen aloittavalla. Neljännen tasoittavalla vierailijat hyökkäsivät ja Puijottaret nousi takamatkalta rinnalle, kun Aurora Mäkinen löi uran ensimmäisellä Ykköspesis-juoksullaan Emilia Helmisen kotiin ja tasasi tilanteeksi 2-2. Pattijoki ei kuitenkaan päästänyt vierailijoita ohi toisella jaksolla, vaan jätti Puijottaret ilman sarjapisteitä. Kotijoukkueen pistemenetys oli kuitenkin ensimmäinen laatuaan tällä kaudella.

Puijottarien seuraava kotiottelu pelataan Puijon pesäpallostadionilla ensi lauantaina 18.7., kun vastustajaksi Puijolle saapuu Tyrnävän Tempaus.

Teksti: Miska Peltoniemi