Aina vaarallinen Kiri PuPen vieraaksi tiistaina

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen elintärkeät pelit jatkuvat tiistaina, kun vastaan asettuu Puijon pesäpallostadionilla aina vaarallinen Jyväskylän Kiri. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla, Puijo viidentenä ja Kiri kuudentena. Eroa on vain vaivainen piste.

Kyse on siis jälleen niin sanotusta kuuden pisteen ottelusta. Puhdas 2-0 – voitto veisi Puijon neljä pistettä Kirin edelle ja antaisi tilaa hengittää vapaammin. Kaikki muut lopputulokset merkitsisivät sitä, että joukkueet jatkaisivat tasaista kamppailua välieräpaikasta.

Kirin pistetiliä on kartuttanut selvästi Puijoa helpompi lisälohko. Kiri kohtaa kauden aikana kolmasti paikallisvastustajansa Lievestuoreen ja Lohen, jotka kuuluvat sarjan heikoimpiin joukkueisiin. Puijo taas joutuu pelaamaan ylimääräiset ottelunsa sarjan eliittiin kuuluvia Siilinjärveä ja Haminaa vastaan.

Helppo lisälohko ei kuitenkaan selitä kokonaan Kirin tämänhetkistä sijoitusta sarjataulukossa. Kiri on voittanut sarjaa johtavan Siilinjärven ja ennakkosuosikki Mansen. Haminalta ja sarjassa yllättäen kolmantena olevalta Pöytyältä Kiri on napannut jaksovoitot.

Pöytyää vastaan Kiri pelasi sunnuntaina. Ottelussa kunnostautui kotiuttajajokeri Kalle Virolainen, joka paukutti neljä Kirin kuudesta juoksusta.

Virolaista paremmin on koko kauden aikana onnistunut kotiutuksissa konkaripelaaja Pekka Rajala, joka on lyöjätilastossa peräti neljäntenä 37 juoksulla. Juoksuja on Kirille tuonut eniten Ilkka Ylitalo. Hän on tuotujen tilastossa kolmantena 34 juoksulla.

Kirin päävaihtaja Iiro Nokkala on kerännyt 93 kärkilyöntiä ja on tilastossa viidentenä.

Kesäkuun 7. päivänä Puijo voitti Kirin sen kotikentällä puhtaasti 2-0. Ottelun ensimmäisellä jaksolla Puijo löi kymmenen juoksua. Mailan varressa onnistui parhaiten Roope Haapsalo viidellä lyödyllä. Enempäänkin olisi ollut aineksia, mutta Roopen raju läpilyönti kakkosrajasta pomppi takaisin kentälle huoltorakennuksesta.

Ottelun paras pelaaja Jyväskylässä oli kuitenkin Ville Pietinen, joka löi kolme ja toi neljä juoksua.

Puijo aloitti runkosarjan viimeisen kolmanneksen lauantaina voittamalla Muhoksen kolmen pisteen arvoisesti. Tässäkin pelissä ensimmäinen jakso oli varsinaista juoksuiloittelua. Puijo teki 12 juoksua ja Muhoskin kahdeksan.

Ottelu Puijon Pesis – Jyväskylän Kiri alkaa Puijon pesäpallostadionilla tiistaina kello 18.

Teksti: Mauri Liukkonen

Pääsyliput 10 / 8 €. Edullisemmin ennakkoon – S-Etukortilla 2€ alennus kaikkiin lippuihin. Myynti: www.lippuautomaatti.fi/pupe ja SuperCorner ABC Pitkälahti.

Scroll to Top