Alajärvi mittaa Puijon Pesiksen tason

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueen kapteeni Kasperi Laasonen sanoo, että joukkueen tämänhetkinen taso mitataan ensi perjantaina, kun vastaan kotiottelussa asettuu perinteinen Alajärven Ankkurit. Kauden toinen kotiottelu alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 18.

Laasonen kehuu Puijon Pesiksen ulkopeliä. Kotiottelussa Alavusta vastaan vieraille annettiin ottelun toisella jaksolla ja supervuoroparissa turhan paljon juoksuja, mutta vieraspelissä Loimaalla räpylä piti jo paljon paremmin.

-Vastustajalla oli vaikeuksia mennä kentälle ja luoda tilanteita. Ulkopeliin panostettiin talvella ja panostetaan edelleen, Laasonen sanoo.

Sisäpeli on ollut hänen mukaansa nihkeämpää. Perjantaina nähdään, mihin suuntaan se kehittyy.

– Alajärveä vastaan on vaikeaa tehdä juoksuja. Varsinkin takatilanteessa he vaihtelevat ulkopelaajien sijoittumista ja tekevät kotiuttamisesta hankalaa, arvioi Puijon Pesiksen mörssäriosastoon kuuluva kotiuttajajokeri.

Laasonen, 24, pelaa Kuopiossa nyt toista kauttaan. Jo viime kaudella mies otti suuren vastuun joukkueen kotiutuksista. Runkosarjassa hän löi 39 juoksua ja jäi vain niukasti Ykköspesiksen lyöjätilaston kymppisakin ulkopuolelle.

Joukkueen luottamus mieheen on kasvanut, mistä kertoo valinta kapteeniksi. Tehojakin jokerikaksikolta eli Laasoselta ja Teemu Nivalalta luonnollisesti odotetaan tälläkin kaudella.

Puijon Pesis on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Alavus kaatui kotona melko nihkeän ja kaksijakoisen esityksen jälkeen. Loimaalla jälki oli jo vakuuttavampaa.

Ulkopelissä lukkari Seeti Surakka teki vastustajan kentällemenon vaikeaksi ja otti muutaman maukkaan kärpäsen Loimaan etenijöistä. Polttolinjan Puijon nopeat pelaajat tekivät tiiviiksi, eikä koppareille tullut nukahduksia. Etukentällä Nestori Moision poltti tehokkaasti Loimaan lyhyistä lyönneistä ja Niko Asunmaa säesti hyvin.

Kärkilyöntitilastossa Puijon Pesiksen pelaajista korkealla ovat Väinö Väänänen, Waltteri Hämäläinen ja Moisio, pitkälti lyömiensä kunnareiden ansiosta. Puijon juoksuista suuri osa onkin tullut läpilyönneistä.

Vielä viime kaudella Superpesistä pelanneen Alajärven ulkokenttä todennäköisesti kuitenkin pitää hyvin. Puijon on kyettävä rakentamaan nöyrästi tilanteita. Läpilyönnit luonnollisesti sallitaan, mutta juoksuja on kyettävä tekemään yksitellenkin.

Alajärven vaarallisuudesta kertoo paljon, että se voitti kotonaan puhtaasti Haminan, jonka Ykköspesiksen pelinjohtajat rankkasivat sarjan kakkossuosikiksi Oulun jälkeen.

Keskisuomalaislähtöinen Laasonen tuntee hyvin Alajärven lukkarin Atte Brandtin.

– Pelasimme yhden kauden samassa joukkueessa ja olemme hyviä ystäviä. Brandt on pitkä lukkari, joten korkeisiin syöttöihin on varauduttava, Laasonen sanoo.

Alajärven joukkueen runko muodostuu muutamasta kokeneesta pelaajasta, joilla on kosolti kokemusta myös Superpesiksestä. Joukkueen päävaihtaja Nestori Yli-Sissala onnistui hyvin Hamina-ottelussa ja palkittiin joukkueen ykköspalkinnolla. Mikael Penninkangas on edelleen nopeassa kunnossa. Unohtaa ei kannata myöskään yli 200 superpesisottelua pelannutta konkaria Sasu Iivarista.

Miesten ykköspesisottelu Puijon Pesis – Alajärven Ankkurit perjantaina 3.7. Puijon pesäpallostadionilla kello 18. Otteluisäntänä on Vaissalo Consulting.

Ostathan lippusi ennakkoon osoitteesta https://www.seat4.me/tapahtuma/puijon-pesis/puijon-pesis-alajarven-ankkurit-2020

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top