Ennakko: Kausi käyntiin huippuottelulla

Puijon Pesis avaa Ykköspesiskautensa isännöimällä perjantaina tamperelaista Manse PP:tä.

Pitkä odotus on ohi. Lokakuun alusta asti on harjoiteltu tiettyjä päämääriä varten ja nyt perjantaina edessä on yksi niistä – Ykköspesiskauden 2016 avausottelu. PuPen uudistunut joukkue saa heti kauden avauksessa yhden suuren haasteen, kun viime syksynä Superpesiksen karsintoihin asti yltänyt Manse PP saapuu vieraaksi Puijonlaaksoon.

PuPen harjoituskausi sujui positiivisissa merkeissä ja kevään kolmesta ulkona pelatusta harjoitusottelusta saldona oli kolme puhdasta voittoa. Näillä ei luonnollisesti ole enää mitään väliä tässä vaiheessa, kun pisteistä aletaan toden teolla kamppailla. Toki voittojen tuomasta hyvästä fiiliksestä jäi varmasti paljon itseluottamusta kauden alkua ajatellen.

Kevät on tuonut joukkueelle myös pieniä loukkaantumishuolia, mutta jo harjoituspelit osoittivat, että kokoonpanosta on löytynyt mukavasti laajuutta. Nuorisokaartista pelipaikkaa on kärkkymässä useita pelaajia. Erittäin iso ja tärkeä uutinen tuli toteen juuri paria päivää ennen kauden alkua, kun parin vuoden takaa kuopiolaisille hyvinkin tutuksi tullut Aki Tervo, 36, solmi PuPen kanssa pelaajasopimuksen. ”Terri” on joukkueen vahvuudessa jo perjantaina Mansea vastaan ja häneltä odotetaan luonnollisesti tehoja etenkin mailan varressa. Harjoituspelien perusteella myös Tommi Nissiseltä ja Janne Korhoselta on lupa odottaa hyviä lukemia lyötyjen sarakkeeseen.

Myös vierailija Manse PP on saanut jälleen jalkeille varmasti todella iskukykyisen joukkueen, vaikka viime kauden jälkeen se menettikin useita avainpelaajiaan. Runko on säilynyt kuitenkin varsin laadukkaana Mika Ilkon, Eetu Karhulahden, Jukka Tuomiston ja Tommi Malisen johdolla. Savolaisväriä joukkueeseen tuovat Sampo Lähdesmäki ja PuPe-kasvatti Waltteri Hämäläinen.

Kahtena edelliskautena joukkueet ovat kohdanneet neljä kertaa, joista PuPe on aina selvinnyt voittajana. Ottelut ovat olleet lähes poikkeuksetta äärimmäisen tiukkoja ja hyvätasoisia vääntöjä. Samaa voidaan siis odottaa nytkin, vaikkakin sarja-avaus tuo mukanaan aina ripauksen lisää jännitystä.

Miten käy perjantaina, tule paikalle näkemään ensimmäistä kertaa Puijon Pesis mallia 2016! Ottelu alkaa Puijon pesäpallostadionilla klo 18.00. Portit ja kioskit avataan jo klo 17. Tervetuloa!

Scroll to Top