Ennakko: PuPe haastaa sarjakärjen kotonaan

Ykköspesistä johtava Ylivieskan Kuula saapuu sunnuntaina Puijonlaakson pesäpallostadionille mittamaan kotijoukkue Puijon Pesiksen iskukyvyn. Molemmat lähtevät otteluun neljän ottelun voittoputkessa.

Kauden kuudesta ottelusta PuPella on viisi voittoa ja yksi tappio. Näistä viidestä voitosta vain yksi on tosin ollut täyden kolmen pisteen arvoinen ja 11 pisteellä irtoaa sarjan kolmostila. Edellisessä ottelussa PuPe haki kaksi pistettä vieraskentältä Haminasta, jossa peli päättyi kuopiolaisille 1-0 (1-1, 5-3).

Vierailija Ylivieska on ollut alkukauden ehdoton yllättäjä. Kuula on niin ikään voittanut viisi ja hävinnyt vain kertaalleen. PuPea enemmän kolmen pisteen voittoja napsinut joukkue on kaksi pistettä edellä kuopiolaisia. Lähtökohdat otteluun ovat siis äärimmäisen tasaiset ja jännittävää ottelua on lupa odotella.

PuPe on alkukaudella nojannut väkivahvaan ulkopeliinsä, joka on oikeastaan yhtä huonoa jaksoa lukuun ottamatta ollut äärimmäisen vahva ja pitävä. Myös sisäpeli on heräillyt parissa viime ottelussa ja tehoja on löytynyt etenkin otteluiden ratkaisuhetkillä. Lyöjämiehet Janne Korhonen, Tommi Nissinen ja Aki Tervo ovat saaneet hyvin tilannetta ja tehojakin on tullut voittoja ajatellen riittäviä määriä.

Ylivieska on myös päästänyt kohtuullisen vähän juoksuja alkukaudella. Joukkue on tasainen nippu hyviä pelimiehiä ja hyvään vireeseen päästyään sitä on varmasti hankala pysäyttää. Kuulan lukkari, Ykköspesiksen toukokuun pelaajaksi valittu Miika Keski-Petäjä on ollut ylivieskalaisten ulkopelin moottori, joka on tylsyttänyt vastustajansa viimeisten pelien aikana. PuPen onkin keksittävä lääkkeet, ettei lukkari pääse liikaa sotkemaan PuPen omaa sisäpeliä.

Kumpi jatkaa voittokulkuaan sunnuntaina Puijonlaaksossa? Tule paikan päälle seuraamaan ja todistamaan mielenkiintoista pesispeliä. Ottelu alkaa siis klo 17.00 ja alkuun luikautetaan Suvivirsi koulujen päättymisen kunniaksi. Otteluisäntänä toimii Puijon seurakunta ja Kuopio hiippakunta. Liput jännittävään huippuotteluun edullisemmin ennakkoon ABC Pitkälahti, Prisma ja Sokos Kuopio (8 €) sekä www.lippuautomaatti.fi/pupe (9 €) ja portilta norm. 10 €.

Scroll to Top