Ennakkosuosikki piti pintansa Winter Classicissa

Teemu Nivalan luotsaama Keep It Simple voitti lauantaina Toivalan tuplajäillä pelatun PuPe Winter Classicin. Ennakkosuosikin viittaa harteillaan pitänyt joukkue ei hätkähtänyt perjantai-illan räikeää tappiota salibandyssä, vaan luistimet jalkaan saatuaan se peittosi vastustajansa Rookiesin maalein 5−1.

Keep It Simplen sankareita olivat kaksi maalia mieheen paukutelleet ykkösvaraus Nestori Moisio, ja viime hetken vahvistuksena joukkueeseen liittynyt Jussi Pulkkinen. Myös molempien joukkueiden harrastekiekkovuoroilla meritoituneet maalivahdit ansaitsevat ison hatunnoston, sillä helpot maalit jäivät ottelusta pois.
− Meni niin kuin suunniteltiin. Pelattiin järkevästi ja tulos oli aika lailla se, mitä ennakoitiin. Puolustettiin tiiviimmin ja pari yksilöä oli tänään ratkaisurooleissa, Keep It Simple -valmentaja Nivala myhäili.

Myös vastustajan leirissä huomattiin yksilötasolla syntyneet erot.
− Ei me saatu tuota Nestoria oikein millään kiinni, Rookiesin päävalmentaja Niko Märsylä myönsi.

Odotusten mukaisesti ottelu käynnistyi hurjalla vauhdilla ja heti avauserässä päästiin maalien makuun. Moisio taituroi kiekon kahdesti Rookies-verkkoon, ja näiden maalien välissä 1−1-tasoituksesta vastasi komean vastahyökkäyksen päätteeksi osunut Valtteri Pirinen.

Ratkaisut nähtiin toisessa erässä, kun Keep It Simple rankaisi kolmesti. Niko Asunmaa sohi maalin kulmalta 3−1:een, ja tämän jälkeen konkariosaston Pulkkinen iski vielä kahdesti komeilla yksilösuorituksilla taukolukemiksi 5−1.
− Ei voi kuin ihailla Jussin pelivalmiutta. Viime hetkillä tuli mukaan askiin ja ihan täydellinen peli häneltä, Nivala hehkutti.

Rookies-maalilla riitti tapahtumia.

Rookies sai vielä kolmannen erän alkuun mahdollisuuden nousta peliin mukaan, kun se pääsi pelaamaan reilun minuutin 5 vs. 3 -ylivoimaa. Erikoistilanteiden kuviot olivat kuitenkin vielä hakusessa, eikä ylivoima tuottanut mitään mainittavaa. Päävalmentaja Märsylää jäi harmittamaan joukkueensa tehottomuus.
− Maalin tekeminen oli tänään kyllä vaikeaa, että siinä ne ratkaisut nähtiin. Joukkueena pelattiin muuten ihan hyvin, Rookies-koutsi summasi.

Ottelun jälkeisen rankkarikisan voiton vei puolestaan Rookies, josta onnistuivat Antti-Jussi Toropainen ja Antti Karjaluoto.

Koostevideo nähtävissä täältä

 

Tilastot

Keep It Simple – Rookies 5−1 (2−1, 3−0, 0−0)

1.erä:
1−0 Moisio (Pulkkinen), 1−1 Pirinen (Luukkonen), 2−1 Moisio

2.erä:
3−1 Asunmaa (Moisio), 4−1 Pulkkinen, 5−1 Pulkkinen (Huotari)

3.erä:
maaliton

VL-kilpailu:
0−1 Toropainen, 0−2 Karjaluoto

Jäähyt:
Keep It Simple 3x2min, Rookies 0x2min

Scroll to Top