Ensimmäiset uudet sopimuspelaajat julki – Märsylä ja Väisänen vahvistamaan Puijon Pesistä

Arvailujen aika on ohi, kun Puijon Pesis julkaisi miesten ykköspesisjoukkueen ensimmäiset uudet vahvistukset kaudelle 2020. Uusina niminä joukkueeseen liittyvät Kannuksen Urasta siirtyvä Niko Märsylä (1+1 vuotta) ja Sotkamon Jymyn riveistä saapuva Juuso Väisänen (2 vuotta).

Niko Märsylä, 21, jatkaa Kannuksen Uran kasvattien vahvaa esiinmarssia Kuopioon, kun joukkueessa on jo ennestään yksi Uran kasvatti, lyöjäjokeri Teemu Nivala. Lisäksi viime kaudella kuopiolaisyleisöä ihastutti Nikon kaksoisveli Misa, joka siirtyi mainion tykkikauden jälkeen Superpesikseen Kempeleen Kiriin.

– Misa jätti isot saappaat täytettäviksi, mutta parhaan mukaan koitetaan niitä täyttää. Viime kesä oli vähän rikkonainen loukkaantumisen takia, joten nälkää löytyy ensi kesälle. Todella innolla odotan, että pääsen tutustumaan joukkueeseen ja harjoittelemaan yhdessä, Kuopioon jo muuttanut Märsylä sanoo.

Viime kaudella Märsylä pelasi Ykköspesistä kasvattajaseurassaan Kannuksessa, jonka kausi päättyi sarjasta putoamiseen. 21 ottelussa tuotuja kertyi 16 ja kärkilyöntejä 81. Kaudet 2016-2018 Märsylä edusti Sotkamon Jymyä, jossa otteluista kertyi A-junioreissa, Suomensarjassa, Ykköspesiksessä ja kolmen ottelun verran myös Superpesiksessä. Sisäpelissä Märsylä tunnetaan nopeajalkaisena etenijä-vaihtajana ja ulkopelissä pelipaikka löytyy linjasta.

– Ulkopeli on aina ollut vahvuus ja tavoitteena on tuoda lisää räpylävarmuutta linjapelaamiseen. Myös sisäpelissä on kova halu mennä eteenpäin, Märsylä alleviivaa.

Toisena uutena miehenä PuPe-liivin pukee Kajaanin Pallokerhon kasvatti Juuso Väisänen, 22.
Sotkamon Jymyn juniorimyllyn läpikäynyt Väisänen pelasi kaksi edelliskautta Ykköspesistä Jymyn Jaguarsin kapteenina, jonka lisäksi mies sai tililleen myös kaksi ottelua Superpesiksessä viime kesänä.

Tänä syksynä tie vei Kuopioon fysioterapian opintojen perässä.

– Innokkailla ja odottavilla fiiliksillä PuPen paitaan. Elämäntilanne muuttui Kuopioon muuton myötä, niin muutos pesiksen puolellakin oli luonteva ratkaisu, Väisänen taustoittaa.

Väisänen tuo Märsylän tavoin rutkasti lisää etenemisvoimaa. Viime kaudella mies toi Jaguarsin riveissä 23 otteluun 41 juoksua, joilla hän oli Ykköspesiksen etenijätilaston kolmas. Lyötyjä tilille napsahti 3+6 ja kärkilyöntejä 109. Ulkopelissä mies on luutinut tehokkaasti etukentällä.

– Tuon lisää nopeutta ja vahvuuteni löytyvät etenkin ulkopelistä.

Viime kesänä paikallisvastustajat PuPe ja Jymy Jaguars kohtasivat peräti neljästi. Näistä väännöistä Väisäselle jäi hyviä muistoja ja myös savolaisyleisö saa mieheltä kehuja.

– Täällä on ollut peleissä hyvä tunnelma ja itsekin tykkään paljon tuuletella. Tunnetta ei tule puuttumaan ensi kesänä, Väisänen lupaa.

Puijon Pesiksen sopimustilanne 2020:
Nestori Moisio 2021
Teemu Nivala 2021
Valtteri Pirinen 2021
Juuso Väisänen 2021
Tuomas Luukkonen 2021
Waltteri Hämäläinen 2020
Kasperi Laasonen 2020
Niko Märsylä 2020 (+1)
Ilari Penttinen 2020
Ville-Matti Tolvanen 2020
Atte Hartikainen 2020

Scroll to Top